טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

17/04/2010 | 07:43 | מאת: אוסנת

שלום רב, שמי אוסנת. בעקבות טיפול זוגי אצל פסיכולוגית הומלץ לבעלי לקבל טיפול תרופתי. בעלי , בשנות ה30 לחייו ,הוא היפראקטיבי, אגרסיבי, חסר ריכוז, אימפולסיבי, בעל מצבי רוח המשתנים בזמן קצר מאוד ומאוד קיצוניים. הוא אינו מוכן להכיר בבעיה. ואני חוששת שלא יסכים לטיפול התרופתי. כמה וכמה פעמים כשדנו בסוגייה זו הוא חזר ואמר :"אני לא משוגע, אל תעשו אותי פסיכי בכח.." מה ניתן לעשות? ובמה הטיפול התרופתי יעזור? כמה אחוזי הצלחה? איזה טיפול הוא הנכון ביותר? אשמח לתשובות.. אוסנת

17/04/2010 | 20:14 | מאת: מצטרפת..

מצטרפת לשאלה שלך... אני מעוניינת לברר לגבי אבחון ADHD אצל מבוגרים. בעלי בן 31 ויש לו את כל המאפיינים של הפרעות קשב וריכוז עם היפראקטיביות. כשהיה ילד קיבל לתקופה קצרה ריטלין, אך אימו הפסיקה את השימוש בטענה שנעשה "אפט". מעבר לכך לא עזרו לו מעולם להתמודד עם הקשיים, ואני כאשתו רואה עד כמה קשה לו להתמודד עם מצבים שונים בחיים- עבודה וכדומה. הוא ביקש שאחפש עבורו מקום לעבור אבחון, כדי שיוכל להבין מה הקשיים שלו ובמידת האפשר שינסה שוב ריטלין - מסיפורים רבים ששמעתי, זה יכול מאוד לעזור גם למבוגרים. לאן אני צריכה ללכת? האם לנוירולוג או לאבחון מלא??? תודה רבה.

שלום רב, בהבנה שיש לבעלך רצון לטפל בעצמו, נכון לבצע אבחון מלא - מותאם לגילו, ולטפל בהתאם לממצאים. בדבר כתובות רלוונטיות, נא היו איתי בקשר במייל: [email protected] בהצלחה, ד"ר מ. למפיט

שלום רב, הצעד הראשון הינו הסכמה של בעלך. לאחר שהוא יסכים, השאר ייסתדר. בהצלחה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה