שאלה שמציקה לי.

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

08/12/2006 | 21:40 | מאת: אני

האם נמצא קשר במחקרים כלשהם בין הפרעות ריכוז להפרעות אכילה? אני סטודנטית בת 30 וסובלת מהפרעת אכילה מסוג אנורקסיה לא מהיום. כרגע אני בטיפול ובמשקל כמעט תקין. אין לי בעיית קשב, אני מסוגלת להקשיב להרצאות מבלי "להתעופף" ולמצוא בכך עניין, אך קשה לי מאד להתרכז במאמרים ובעבודות שאני צריכה להגיש, לדוגמה. אני לא מסוגלת ללמוד ולהתרכז בחומר יותר ממקסימום חצי שעה. לאחר מכן אני מרגישה שכאילו המוח שלי נאטם, נכנס באוזן אחת ויוצא בשניה בלי שום עיבוד אינפורמטיבי כלשהו... זה מאד מתסכל אותי מכיוון שלא הייתי כזו וההישגים שלי מן הסתם ירדו. לכן אני שואלת האם נמצא קשר בין שתי התופעות, ומה ניתן לעשות לגבי עניין חוסר הריכוז? כיצד מאבחנים הפרעת ריכוז בגילי ולאן אני צריכה לפנות? בתודה מראש.

שלום רב, יש מאמרים רבים על השפעת האנורקסיה על קשב וריכוז וגם על השפעת ADD על אנורקסיה. ואולם, מאחר והינך מאוזנת מבחינת האנורקסיה, יש להתייחס אל הפרעת הריכוז שלך בנפרד. התאור שלך מתאים לקושי בריכוז/בקלט החזותי. אנא כיתבי לפרום באיזה איזור את גרה ותקבלי המלצה נאותה בהתאם לכך. את יכולה גם לכתוב לדואר האלקטרוני שלי. כמובן, אין צורך להזדהות. בהצלחה רבה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

10/12/2006 | 22:10 | מאת: אני

מהן האפשרויות שלי? מה ניתן לעשות, אם בכלל? אני רוצה שוב להדגיש שבעבר לא הייתי כזו ויכולתי לשבת על חומר לימודי שעות רצופות. האם הפרעת ריכוז יכולה להתפתח עם הגיל? אשמח להמלצותיך, תודה.

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה