האם החומר שממנו מורכב ריטלין ןמשפחתו אכן מזיק למוח

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

07/12/2006 | 14:12 | מאת: קטי

שלום רב אני אמא חד הורית לילד בן 8 באבחון שערכתי היה כתוב שהוא זקוק להתערבות תרופתית ואכן מה שעשיתי היה לתת לו קונצרטה והציונים אכן עלו והשתפרו אבל מאידך הילד שלי נהיה דיכאוני, והמורה בקשה להתערב ולשוחח עם הנאורולוג מאידך במחקרים שקראתי על מרכיבי התרופה נאמר כי החומר המצוי בכדורים מסוג זה מצטבר ברקמות השומן של הגוף, במוח ובמערכת העצבים. וכי הכדורים מורכבים מסמים וכי הם פוגעים בצלילות, בשמחת החיים, במרץ, ובשלווה גם שנים רבות לאחר הפסקת השימוש בהם. במחקר מתייחסים לעובדה שהחומר יוצא מן הדם לאחר כמה שעות, אולם לא מזכירים את המאגרים הנוצרים ברקמת השומן, ונדבק לתאי המוח השאלה שלי האם מה שכתוב במחקר זה נכונים והאם יש דרכים אחרות טבעיות לתת להפרעה של קשב וריכוז ? תודה רבה מראש !!!

קטי שלום רב, אין מחקרים מבוקרים המוכיחים אפשרות לנזק מוחי לאחר שימוש ממושך בריטלין. יש בעתונות ובאינטרנט הרבה מאמרים מגמתיים, לא מבוססים ולא מדעיים על - כביכול - הצטברות החומר וכאילו נזק בהמשך. החומר שממנו עשויות התרופות לשיפור הקשב והריכוז נקרא מטילפנידאט. חומר זה מוכר ברפואה מזה עשרות שנים. אילו היה גורם נזק מצטבר, בוודאי זה היה כבר מתגלה. אני עצמי, וסטודנטים נוספים שלמדו איתי בביה"ס לרפואה לפני למעלה משלושים שנה, השתמשנו בריטלין במינון גבוה ולאורך שנים. היום, ב"ה, כולם בריאים במוח, בגוף ובנפש, כולם מתקדמים היטב במקצוע הרפואה שמתבסס יותר מכל על מוח בריא וחשיבה בריאה. לסיכום השאלה הראשונה שלך: אין כל הוכחה לנזק מצטבר כתוצאה של שימוש בריטלין. לגבי שיטות טיפול ללא תרופות: אני ראיתי תוצאות יפות בילדים ובני-נוער שטופלו בשילוב של פרחי באך ביחד (ובו-זמנית) עם רפלקסולוגיה. כדי לקבל תוצאות טובות יש להקפיד על תרפיסטית שיש לה נסיון ייחודי בעבודה עם ילדים. בנוסף, ראיתי תוצאות מצויינות אצל ילדים, בני-נוער וסטודנטים שעברו אימונים נוירוקוגניטיביים. שיטות אלו, ללא תרופות, אינן מוכחות באופן מדעי, אך בהחלט ניתן לראות תוצאות כאשר מתמידים במסלול הטיפול. מאחל לכם הצלחה רבה, ד"ר מ. למפיט

08/12/2006 | 11:37 | מאת: פלוני

מהו טיפול מעשי נוירוקוגניטיבי? להפרעת קשב וריכוז?

09/12/2006 | 00:59 | מאת: אורלי שרעבי

התשובה שנתת מציגה רק צד אחד של המטבע. את הצד השני והמזיק פרסמתם במדור שלכם בתאריך 9/12 http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Article/xID/2947/xCT/105 אורלי שרעבי יו"ר העמותה לאיכות חיים ומניעת סרטן www.thecancerprevention.org

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה