איבחון הפרעת ריכוז בשיטת BRC

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

12/11/2006 | 13:59 | מאת: ירון

שלום רב, אבקש לברר: 1. עד כמה שיטת BRC הוכחה כייעילה לאיבחון הפרעת קשב וריכוז במבוגרים (ADD) והאם היא מסוגלת למפות גם את הבסיס להפרעה דהיינו האם הבסיס להפרעה הוא פיזיולוגי או אמוציונאלי. 2. עד כמה שיטת EMDR מתאימה, אם בכלל, לטיפול בהפרעת קשב ומה הטיפולים האלטרנטיביים העיקריים הידועים כמתאימים לטיפול בהפרעת ADD. בברכה

ירון שלום רב, BRC הינו כלי תוכנה המסייע באבחון קשיי קשב וריכוז וכן מיומנויות למידה אחרות, בו-זמנית. האבחנה המבדלת בין הפרעה אורגנית לבין אמוציונלית נעשית תוך עיבוד של נתונים אנמנסטיים, קליניים וכן אובייקטיביים (ממוחשבים). במילים אחרות, לא התוכנה עושה את מיפוי הבסיס להפרעה, אלא הרופא המעבד את מכלול הנתונים מכל המקורות הרלוונטיים. EMDR מיועדת לטיפול במצבים רגשיים טראומטיים וכן פוסט-טראומטיים. אין בספרות המקצועית דווחים מבוקרים על סדרות משמעותיות של מבוגרים שטופלו בשיטה זו עקב ADHD ואכן השתפרו. למיטב נסיוני, טיפולים אלטרנטיביים שהוכחו כיעילים במבוגרים עם קשיי קשב וריכוז מתבססים על שילוב (בו זמני) של רפלקסוגלוגיה עם פרחי באך. ראיתי תוצאות יפות, כאשר המטפלת האלטרנטיבית היתה ברמה גבוהה מאוד. במידת הצורך, יש לי כתובת מומלצת בצפון הארץ. מעבר לאמור לעיל, אני מאמין יותר מכל באימונים נוירוקוגניטיביים מודרכים. מדובר בתכנית אימון ללא תרופות, עם יעילות מוכחת ברמה מקומית וכן בינלאומית. בברכה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

12/11/2006 | 23:27 | מאת: ירון

ד"ר תודה על הדברים. אבקש להבהיר מס' נקודות: 1.הכוונה להפנות את ממצאי הבדיקה לפסיכיאטר על מנת שימפה הבסיס להפרעה או לנוירולוג או שמספיק רופא משפחה ? 2.האם תוכל להוסיף פרטים נוספים לגבי האימונים הנוירוקוגניטיביים המודרכים ? כלומר באיזה מסגרת ניתן לעבור אותם באיזור המרכז? (אני חבר קופ"ח מכבי) 3. לגבי הטיפולים האלטרנטיביים (רפלקסולגיה עם פרחי באך) - אני גר במרכז הארץ ואשמח לקבל המלצה לגבי כתובת מומלצת במרכז (אם יש, או לחילופין את הכתובת בצפון ואנסה לברר דרכם) בתודה ובברכה

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה