נקע בקרסול ימין

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

26/09/2006 | 13:35 | מאת: גירוס

כופפתי קרסול ימין בצורה חריפה,הופיעו שטפי דם בצמוד לקרסול בצד ימין קרוב לכף הרגל בצד שמאל ובצד ימין כמובן שאזור הקרסול התנפח מאד צלום הראה שאין שבר כיום שלשה ימים לאחר הארוע עדיין כאבים חריפים וקושי רב בהליכה במיוחד מספר דקות לאחר שהרגל היתה מורמת לתקופה ארוכה (לילה ) האם להרבות בהליכה,האם להתחיל בטפול פיזיוטרפי וכמה זמן אמורה להארך ההחלמה מאחר ואני משחק גולף האם לאחר ההחלמה להמשיך עם רגל חבושה לתקופה ארוכה

26/09/2006 | 16:40 | מאת: ד"ר תומר קרבאל

טיפול פיזיוטרפי יכול להועיל. חשוב להתחיל אותו מוקדם. אפילו כעת לאחר 3-4 ימי מנוחה. חשוב לעבוד על חיזוק פרופריוספציה- ז"א חיזוק תחושה מגינה ותחושת מצב של הגידים ( זה נשמע סינית אבל כל פיזיוטרפיסט יבין מייד ) חשוב לומר כי גם אם צילום תקין בתחילה עדיין יכול להיות נזק סחוסי בקרסול שאותו לא רואים בצילום. במידה ואכן יש שיפור הדרגתי ונמשך עם הזמן אני ממליץ להמתין ולנוח. לא לחזור 4 שבועות לפעילות. לקנות AIR CAST כאשר אתה כן חוזר לספורט נאמתי מספיק. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית