קרע במיניסקוס

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

20/11/2006 | 22:15 | מאת: משה

אני סובל מקרע במניסקוס ממזה שנתיים . רציתי לדעת על ארתוסקופיה , כמה זמן אחרי ניתן לדרוך על הרגל ? האם יש חידושים בתחום ?

21/11/2006 | 17:25 | מאת: ד"ר תומר קרבאל

קרע במניסקוס לא חייבים לנתח. תלוי אם יש נוזל או הגבלת תנועה מה זה חידושים? במידה ותופרים קרע- שיקום ממושך במידה ורק כורתים את החלק הקרוע- דריכה מיידית על הרגל+ הפעלה

10/04/2007 | 20:50 | מאת: סאלי

שלום! היום אובחן אצלי חשד לקרע במניסקוס (כתוצאה מתנועה סיבובית במהלך ריקודים לפני כחודש). כיום הכאב פחת משמעותית אולם לא עבר לגמרי - איני יכולה לקפל את הברך. האורטופד המליץ על מנוחה ואם כעבור חודש לא ייהיה שיפור יפנה אותי למיפוי עצמות ואח"כ נדע האם יש צורך בניתוח אורטוסקופיה. מה ההשלכות של ניתוח שכזה? האם פיזיותרפיה יכולה לעזור? האם אני יכולה להתאמן בחדר כושר ללא מאמץ ישיר על הברכיים? תודה רבה.

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית