Multiple Myeloma

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

30/06/2000 | 14:33 | מאת: א.א.

בחודש אפריל עבר אבי בדיקות שגרתיות שנערכו ביוזמת חברת הביטוח שמבטחת אותו בביטוח מנהלים. התוצאות נמסרו לו רק לאחרונה בחודש יוני. בדיקת הדם הראתה רמה גבוהה וחריגה של קריטינין, מה שמעיד על בעיות בתפקוד הכליות. לאור זאת, נערכו בדיקות נוספות (באשפוז) ונמצא שאי ספיקת הכליות נגרמה ע"י היפרקלצמיה (יתר סידן בדם) שהוא תוצאת פירוק עצם. הסיבה לכך היא מחלה בשם Multiple Myeloma שהיא תהליך ממאיר (סרטן) במח העצם. לפי הבנתי, המחלה גורמת ליצור בלתי מבוקר של תאי פלסמה, מה שגורם להרס העצמות וכן לבעיות במערכת החיסונית, בתפקוד הכליות והלב וכד'. מדובר בסרטן קטלני. נאמר לאבי שהטיפול הוא כימותרפיה, וכי לא יוכל לעבור השתלת מח עצם עקב הנזק שנגרם לכליות. כמו כן ידוע ש- 15% מהחולים מתים תוך מספר חודשים מיום האבחנה. הרופא שאבחן אותו אמר שלהערכתו המחלה מתפתחת בו כבר מזה כמה חודשים. יש לציין כי החולה לא מרגיש דבר במחלה זו, אלא בשלבים מאוד מתקדמים, שאז מופיעים כאבים בעצמות. שאלתי היא, האם הרופא הבודק מטעם חברת הביטוח ו/או חברת הביטוח עצמה לא התרשלו באופן חמור בכך שאיחרו למסור את תוצאות הבדיקות חרף הממצא המדאיג של רמת הקריטינין הגבוהה? מדוע החזיקו אצלם את התוצאות משך חודשיים תמימים? יתכן ואבחון מוקדם יותר היה מאפשר טיפול טוב יותר לפני הנזק לכליות ואולי היה אפשר לעשות גם השתלת מח עצם? האם חברת הביטוח לא אחראית לפגיעה בסיכויי ההחלמה של אבי?

06/07/2000 | 09:56 | מאת: רופא עובר אורח

אני רופא מומחה שקרא במקרה את שאלתך והתשובה היא כן אם אכן חל עיכוב של חודשיים במסירת התשובה לאביך ואם אכן ניתן להראות שהעיכוב גרם להרעה או מנע טיפול במחלה הבסיסית או באס"פ הכליות, הרי שנגרם נזק מעיכוב זה. לא יודע מהו סוג הקשר והמחויבות בין חברת הביטוח שבצעה את הבדיקה לבין אביך אך לא סביר שיהיה כזה עיכוב ולכן יש בסיס, רפואי לפחות, לרשלנות

08/07/2000 | 21:05 | מאת:

א.א. שלום, בהמשך לתשובתו של הרופא עובר אורח, אוסיף כי רופא באשר הוא חב חובת זהירות לאדם שהוא מטפל בו. אשר לחב' הביטוח אשר מכוחה פעל הרופא הרי שיש לבדוק את ההסכם בין הרופא וחב' הביטוח לרבות מערכת היחסים בינהם. אוסיף כי רוב הרופאים בארץ מבוטחים באמצעות פוליסת ביטוח אחריות מקצועית וסביר שגם הרופא שטיפל באביך היה מבוטח בפוליסה אחריות מקצועית.