לעו"ד יונתן דייויס-רשלנות רפואית

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

02/02/2002 | 12:16 | מאת: רונית

שלום רב, אני סובלת ממחלת הקרוהן (דלקת כרונית של המעי) ולפני כחודשיים התאשפזתי בביה"ח לצורך ניתוח שמטרתו פתיחת הצרויות. לאחר שהות של יום הרופאים אמרו לי שאני לא מוכנה לניתוח בגלל מצב תזונתי ירוד לכן החדירו לי צינורית (TPN) לוריד המרכזי של הלב להזנה. הרופא תוך כדי הפעולה (שניסה בצוואר ובחזה כמה פעמיים עד שהצליח) פגע בריאה ונוצר חור. ואז הכניסו לי צינור שני (נקז) לריאה על מנת לסגור את החור. לאחר יומיים הבינו שהצינור הראשון לא יושב טוב אז הוציאו אותו (כך שגם לא נהנתי מההזנה). בנתיים החור בריאה לא נסגר וחיברו אותי לצינור שלישי (סקשיין-לקיר) למרות חילוקי דיעות רבים שהיו בין הרופאים שם. לאחר שבוע הוצאו כל הצינורות סופית לא לפני שהרופא חתך אותי במספריים כאשר ניסה להדביק תחבושת לחזה. ואז שוחררתי הביתה בלי ניתוח. שאלתי היא האם יש עילה לתביעת הבית חולים בהתחשב בסבל הגופני והנפשי שעברתי שם (גם קיבלתי מסכת חמצן בגלל קשיי נשימה), עברתי כל יום 2-3 צילומי רנטגן, הייתי חשופה לזיהומים, נשארו לי צלקות ועדיין יש לי כאבים בחזה למרות שהחור נסגר, לקחתי כל 4 שעות משככי כאבים+כדור שינה כדי להתמודד עם הכאבים והלחץ בחזה וכמובן נאלצתי לשכב חשופת חזה מול עיניהם של רופאים, מתמחים, סטז'רים ואחיות (ובכלל הייתי מרותקת למיטה במשך כמה ימים). וכרגע קשה לי מאוד לחשוב על האפשרות של ניתוח (ובטח לא שם). מה דעתך? אודה על כל תשובה. רונית.

02/02/2002 | 12:30 | מאת:

רונית שלום, הצטערתי מאוד לקרוא את התיאור הקשה של מה שעבר עליך, התיאור העובדתי מעלה הרהרורים באשר ליחס הצוות הרפואי לא רק למחלה אלא ובעיקר לכבודך כאדם ובעניין זה אני סבור שראוי שתגישי תלונה להנהלת המוסד הרפואי בו אושפזת ולמשרד הבריאות ע"מ שלא תחשפי את ואחרים להתנהגות כזאת בעתיד. אשר לאפשרות להגשת תביעה זה תלוי כמובן בזמן שחלף מאז האירועים המתוארים, ועיקרו של דבר בנזק שנגרם לך כתוצאה מאותם אירועים, כלומר אם הנזק הכללי של המחלה לא הוחמר כתוצאה מאותו טיפול ספציפי הרי שיהיה קשה להוכיח נזק כתוצאה מהרשלנות. את התשובה לשאלה אם נגרם נזק עודף כאמור תוכלי לקבל ע"י חוות דעת מומחה אך אם את סבורה לאור תשובתי כי ניתן לבודד את הנזק והוא התגבש כבר אז מוצע כי תתייעצי עם עורך דין המתמחה בתביעות רשלנות רפואית (ולא כל עו"ד) . העיקר שתרגישי טוב ותהיי בריאה

05/02/2002 | 01:37 | מאת: ש.י. עו"ד

נראה לי כי קודם כל יש לבדוק אם אין כאן רשלנות רפואית. מיהו הרופא שהתאמץ כל כך, מה נסיונו ומה כתוב בתיק כסיבות לכישלון? ועוד ועוד שאלות, שיש להפנות לרופא מומחה. ורק אחר כך להתלונן למשרד הבריאות ולמוסד המטפל, כי הם בדרך כלל, פועלים בדרך של כיסוי והסתרה. בהחלט צריך לפנות לעורך דין שמתמצא בתחום. בהצלחה