רשלנות רפואית ???

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

02/09/2000 | 23:48 | מאת: רוייקו

שלום לך עו"ד דיויס. לפני שלוש וחצי שנים עברתי ניתוח לקיצור קיבה בביה"ח השרון בפ"ת. הניתוח כשל מבחינה כירוגית ובניתוח השני ניסו לתקן הניתוח אולם, אז גם הרסו את המעט שהושג בניתוח הראשון. הניתוח השני נעשה באותו מקום על ידי פרופ' חיים חיימוף. לא יכולתי לוותר לעצמי וניגשתי לניתוח שלישי. הפעם נותחתי על ידי דר' סובחי בבית החולים איכילוב, אולם עקב בעיות שנוצרו בעיקבות הניתוחים הקודמים, היה צורך לבטל הניתוח השלישי וניגשתי למומחה מס' 1 בארץ בתחום ניתוחי קיצור הקיבה הלא הוא מיודענו: פרופ' אילן חרוזי בבית החולים וולפסון. ביקשתי מפרופ' חרוזי שיתן לי מענה הולם לבעיה: שיפתור לי את הבעיות שנוצרו כתוצאה מהניתוחים הקודמים מבלי לבטל את האופציה לרזות. בניתוח גילה פרופ' חרוזי כי הקיבה הושחתה כתוצאה משני הניתוחים בשרון (בניתוח השלישי לא נעשו כל פעולות נוספות לנזק שכבר היה קיים) כתוצאה מכך, היה צורך לכרות את מרבית הקיבה. היום אני אמנם רזה אבל גם חלש. אני מוגבל ביכולות פיזיות (למשל בעבודה פיזית) ולא בעל יכולות פיזיות כשהיו. אני מבין גם שתמיד אהיה נתון למדדים פיזיים בעייתים (המוגלובין נמוך, נטילת סידן בעיות מטבוליות וכדו') האם אני יכול לטעון לרשלנות רפואית ??? תודה על תשובתך.

03/09/2000 | 22:57 | מאת:

רוייקו שלום, לא כל כישלון ניתוחי מהווה עילה לרשלנות רפואית. מתיאור העובדות המקרה שלך קשה ללמוד האם הנזק שנגרם לך הוא תוצאת הניתוח שהיה מתרחש בכל מקרה לפי מהלך הדברים הרגיל, או תוצאה שלא הייתה צריכה לקרות, ויש קשר בין כשלון הניתוחים הראשון והשני,ומצבך כיום. אני מציע לך להתייעץ עם כירורג ע"מ לבדוק ולברר את התשובות לשאלות הנ"ל, ובנתיים אאחל לך החלמה מלאה ורק בריאות.

04/09/2000 | 04:38 | מאת: רוייקו

שוב שלום מהניתוח האחרון עולה כי הניתוח השני הביא להשחטת הקיבה וצורך בכריתת חלק ניכבד ממנה. כל הסימנים מצביעים על כך ששיקול דעת מוטעה בגישה הניתוחית הביאו לטעות זו. לאיזה כירורג עלי לפנות ובאיזה מסגרת ? שוב תודה רוייקו