הידרוצפלוס

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

03/07/2007 | 22:08 | מאת: חיים

לפני כ-שנתיין וחצי נולדה לי נכדה אם הידרוצפלוס , נציין שאלו היו שנתיים של כאב סבל וריצות מצידה של בתי ובעלה וכמו כן של כול המשפחה מבחינת העזרה לתינוקת עקב הריצות הרבות של הילדה לבית החולים אין ספור פעמים למרות גילה הצעיר ! שנתיים וחצי אלו לצערי הרב למדנו להכיר את בית החולים כביתנו השני כמובן שאני מדבר בשמם של בתי בעלה ונכדתי היקרה שתזכה לחיים ארוכים וטובים יותר כולי תקווה שכך יהיה ! נכדתי החלה ללכת רק בגיל שנה וחצי ראשה יותר גדול ממבנה גופה במשך השנתיים וחצי האלו נכדתי עשתה 2 ניתוחי ראש ( הוכנסה לה צינורית המנזקת את הנוזלים בראשה) בלידה בתי סבלה מתשניק קשה נולדה אפגאר 1 ! העם אפשר לקשר את ההידרוצפלוס ללידה רשלנית או שזה מום מולד.... האם הפיצוי הכספי על הוכחה של פגיעת ראש כזו ( הידרוצפלוס ) תהייה משמעותית מכיוון שהבנתי מהרופא שמטפל בה כיום שבתי ובעלה נמצאים איתו עקב המצב בקשר רצוף שהיא אינה תוכל לעבוד ולחיות ככול הילדים בני גילה ( שזה להיות בגן , בית ספר , גיוס לצה"ל וכדומה )למרות שנציין שהיא סה"כ בת שנתיים ולמרות כול בעיותה אנחנו רואים בה מלאך ומנסים לעזור לה ככול שניתן ! אשמח אם תיתן לי עזרה האם ניתן להוכיח שזה נזק מרשלנות והאם הפיצוי הכספי שהיא תקבל אם וכאשר הוא משמעותי !

07/07/2007 | 18:31 | מאת:

חיים שלום תביעות רשלנות רפואית סביב הלידה מחייבות ידע ניסיון ומיומנות רבה. שאלת הקשר הסיבתי תמיד שנויה במחלוקת וקשה להשיב לך תשובה ללא מידע עובדתי. אולם אם קיים קשר סיבתי כי אז סכומי הפיצויים הם משמעותיים ביותר. למידע נוסף אנא ר' באתר המשפט הרפואי www.med-law.co.il

07/07/2007 | 19:56 | מאת: דר' גורן צבי

שלום חיים. אכן מדובר בסיפור עצוב הנוגע ללב. בשלה ראשון, ע"מ שיהיה לכם כיוון צריך להבין מהרופאים האם מדובר בהידרוצפלוס מולד( יש דבר כזה ) או האם מדובר בהידרוצפלוס נרכש. במידה וזה מהסוג השני, צריך לבדוק האם היה משהו בלידה שהוא קשור באם או ביילוד או שמה שקרה היה תלוי בצוות הרפואי. במידה והיה כשל של הצוות הרפואי, אז רק במקרה כזה חלה עליהם האחריות. אז לפני שרצים ומוציעים הרבה כסף על כל מיני רופאים, צריך לקבל חוות דעת רפואית טובה ומבוססת על כל תהליך הלידה של הנכדה. רק במידה והוא יחליט כי הייתה רשלנות בלידה, יהיה לכם קייס לתביעה. במידה ולא, כמה שזה נשמע קשה, הכול ייפול בסופו של דבר עליכם כמשפחה. אני מאחל לכם הרבה כוח ובריאות ע"מ להמשיך לאהוב ולטפל בנכדה.

08/07/2007 | 23:03 | מאת: חיים

לעו"ד דייויס היקר אמרת כי הפיצויים אכן משמעותיים שבמידה והוכח קשר סיבתי שבין ללידה הרשלנית לבין הפגיעה המוחית שממנו סובלת נכדתי אשמח לדעת האם מכול שנות עבודתך כעו"ד טיפלת במקרה כמו של נכדתי ( הידרוצפלוס ) והאם הפיצוי יכול להגיע לכמה מיליוני שקלים !!! בתודה מראש חיים