רשלנות רפואית, עוני וחוק התיישנות

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

07/06/2007 | 00:45 | מאת: רחל

נולדתי בשנת 1970. פגית. כבר בלידה היו בעיות למעשה כבר בהריון עצמו. בגיל שנה בערך איבחנו אותי בטעות כמפגרת ועל כן בגיל שנתיים נשלחתי לגן של החינוך המיוחד בו ביליתי שלוש שנים מיותרות לחלוטין רופא עיניים צעיר שהיום הוא פרופסור בכיר ערך לי בשנת 1974 ניתוח לתיקון פזילה. בערך באותו גיל נערכו לי מבחני IQ הם סתרו לחלוטין את האבחנה ההיא. ההורים שלי שהיו אנשים פשוטים ניהלו מאבק עקש עם הגן ההוא ובגיל חמש נשלחתי לגן רגיל. כאן החלה קטסטרופה כי לא הכינו אותי לגן הרגיל. למעשה סבלתי מהתעללות חברתית. עד היום אני משלמת את המחיר על האבחנה המוטעית ההיא. החברה דחתה אותי, האחים שלי לא ידעו איך להתמודד איתי, איש לא הכין את ההורים שלי. במשך הילדות והבגרות שלי סבלתי רבות מהתעללות מסוגים שונים כולל התעללות מינית. התיק הרפואי מהמרכז הרפואי בני ציון נעלם כי הם עשו שיפוצים בזמנו. ( ולא רק במקרה שלי אלא כל התיקים מאותה תקופה נעלמו) אולם יש עדויות בכל זאת למצבי ולעברי. האשפוזים הפסיכאטריים שלי. כן, בגלל הכל הגעתי לשם. האם יש בסיס כלשהו להגיש תביעה כלשהי לאור המצב הזה לאחר כל כך הרבה שנים? לתגובתך אודה. רחל

09/06/2007 | 21:17 | מאת:

רחל שלום עם כל הצער שבדבר תביעתך התיישנה זה מכבר ולא תוכלי להגיש תביעה האפשרות היחידה העומדת לך היא הגשת תביעה למוסד לביטוח לאומי להכרה בך כנכה.

13/06/2007 | 02:52 | מאת: ינגבי

עברתי ניתוח רוויזיה פרק הירך, רשלנות רפאוי ונשארתי עם רגל קצר וכאבי איומים ברגל שלפעמים מתכווץ הגיד או שריר ואני נופלת, לכן אני מתהלכת עם קביים ,כל מה שעשיתי כדי לטבוע על רשלנות רפואי נפל בין הכסאות, אין אפשרות לעשות כלום כי אין לי כסף, המדינה לא עוזר במיקרים כאלה, אני בת 711/2 עברתי את ניתוח ב5.4.2001 נאמר לי שעד 7 שנים קיים אפשרות לטביעה, האם יש לכם איך להדריך אותי ולאן ללכת כדי לקבל עזרה? החוקים במדינתנו הם לא פושע ולא ניזק, לי נגרם עובדם עבודה שעבדתי, אני זקוקה לעזרה בניקיון ,אינני יכולה לצאת לבילוי כל שהיו, ממש נזק נפשי וכלכלי ואין לתאר את מצבי, לאן שפניתי אין פיתרון. ינגבי