עילה לתביעת רשלנות רפואית

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

26/12/2006 | 12:34 | מאת: אילי

שלום רב ברצוני לדעת האם יש לי עילה לתביעה בגין רשלנות רופאית, אם כן מה עלי לעשות. אובחנתי לפני כשנה כחולה במחלת גרייבס (פעילות יתר של בלוטת התריס) מאחר ומחלה החמירה והכדורים לא עזרו הוחלט ע"י רופאת המכון האנדוקרינולוגי בקופת החולים לבצע ניתוח, לפני הניתוח התייעצתי עם רופא ידוע ומכובד באופן פרטי והוא אמר שאני חייבת לבצע ביופסיה לפני הניתוח משום שהוא חושש שהגידול שקיים עלול להיות סרטני, נגשצי לקופה קופ"ח עם המכתב אם היא סירבה בתוקף להפנות אותי לבדיקה הנדרשת בטענה "למה לדקור אם גם ככה מנתחים" , היא שלחה אותי ישירות למנתח, שגם בפניו הצגשתי את אותה בקשה אך גם הוא סירב בטענה שאין צורך לאחר הניתוח בממצא הפתולוגי נמצא שאני גם חולה במחלת סרטן פיפלרי של בלוטת התריסו לכן בוצע ניתוח שמתאים למחלת גרייבס ונשארה שארית די גדולה של הבלוה הנגועה, ולא רק זה למעשה החתך בוצע בגידול.- דבר שסיכן ועדיין מסכן את בריאותי, כנראה אצרך לעבור ניתוח חוזר. בנוסף רופא פרטי נוסף שהייתי אצלו ראה את הביופסיה מתחילת המחלה בביה"ח אסותא וטען שלו נראה כטעות, מאחר וסרטן שחלתי בו מתפשט באיטיות, סביר להניח שכבר אז היה סרטן וזוהי טעות של המעבדה של ביה"ח. האם יש לי עילה לתביעה גדולה בנושא ? מה עליי לעשות , למי לפנות ?במידה ויש עילה אפשר לקבל טל' של עו"ד שמתמחה ? עליי לציין כי יש ביידי את כל המסמכים הרופאים המתעדים את התשלשלות העניינים. לגבי חוות דעת משפטית מרופא אם יש צורך אני מעדיפה שעו"ד עצמו יפנה? האם יהיה עליי לשלם לפני או שזה כלול בסכום שעו"ד יוציא מהתביעה ? אודה לתשובה מהירה

27/12/2006 | 18:46 | מאת: ד"ר אודי פרישמן

שלום קיימת אבחנה דקה בין רשלנות לבין טעות בשיקול דעת במקרה שלך, על מנת לדעת אם קיימת רשלנות, יש צורך לבחון היטב את כל החומר הרפואי - עדיף אפילו לפני הפניה לעורך דין.

27/12/2006 | 19:07 | מאת: אילי

שלום רב בהמשך לתשובת ד"ר אודי פרישמן. ברצוני להבין מהי ההבחנה בין רשלנות רפואית לטעות בשיקול דעת של רופא? מהם למעשה הקרטריונים לקביעת רשלנות רפואית ? אבקש לקבל טלפון של עו"ד שיכול לעזור לי בנושא ? בתודה מראש

30/12/2006 | 18:27 | מאת:

אילי שלום התשובה לשאלתך מורכבת וחוששני שגם אם תביני את התשובות אליהן הפנו הקוראים המכובדים עדיין תתקשי בקבלת תשובה לשאלתך. השאלה הראשונה שעליך לברר היא האם נגרם לך נזק כתוצאה מהטעות בטיפול, ואם כן האם ניתן היה למנוע את הנזק שנגרם לך אלמלא הטעות המיוחסת. תשובות אלה תוכלי לקבל מהמומחה עימו התייעצת לפני הניתוח. אשר להתייעצות עם עורך דין, בהחלט יש מקום אבל זאת רק לאחר שהזק יתגבש, כלומר אם את נמצאת בטיפולים עדיין יהיה קושי להעריך את התשובה לשאלתך, לאמור, אם יש לך עילת תביעה.