בדיקת מי שפיר - אני מתנגד

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

25/07/2006 | 09:06 | מאת: משה

שלום רב לאחרונה הופננו, אשתי ואני, לבדיקת מי שפיר ע"י המכון הגנטי עקב גילוי של VSD קטן מאוד בליבו של אחד העוברים (הריון תאומים). אני מאוד מתנגד לבדיקה חודרנית זו ואילו אישתי מאוד רוצה לעשותה. האם זכותי להתנגד לביצוע הבדיקה? אם לא מה הם הזכויות שעומדות בפני? מה אתה מציע לעשות במקרה שכזה? בכבוד רב משה

29/07/2006 | 11:20 | מאת:

משה שלום המצב המשפטי הנוכחי הוא שבמקרה של חילוקי דעות בין בני זוג ביחס לבדיקה בהמהלך ההריון החלטת האישה מחייבת. זכותה של האישה להחליט מה ייעשה בגופה. זכות זו נגזרת מהזכות לאוטונומיה ולכן לבעל אין זכות לסרב לבדיקה שהאישה מעונינת בו למרות שלהחלטה יש השלכה על בריאותו של העובר. אציין כי גם במקרה של חילוקי דעות בין הבעל והאישה במקרה של הפסקת הריון לאישה יש זכות להחליט אפילו בניגוד לבעל.