האם לתבוע? הסיפור ארוך אך כל פרט חשוב

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

10/04/2001 | 23:30 | מאת: רועי

חליתי לפני 6 שנים בפלסמהציטומה , שבאה לביטוי בסדק בעצם האגן- קיבלתי טיפול מתאים ולכאורה הבראתי ובאתי לביקורת מדי שנה (אצל אורתופד והמטולוג). לפני יותר מחצי שנה חשתי כאבים ברגל השניה באזור מפרק הירך ובאתי לרופא האורתופדי לביקורת השגרתית שחלה באותה עת ולמרות תלונותי על כאבים שלח אותי לצילום רנטגן בלבד (ולא סי טי ),החליט שזו רק דלקת ופטר אותי בכדורים נגד הדלקת. פניתי באותו ענין גם להמטולוג העושה לי ביקורת , התלוננתי על הכאבים וביקשתי שיעשה לי הפעם גם בדיקת מח עצם ולא רק בדיקת דם. הרופא טען ש"אין צורך זו בדיקה כואבת, חבל". הכאבים הוקלו לכמה ימים בשל התרופות אבל חזרו והוחמרו. כאשר הגעתי למיון - ורק אז - ערכו לי סי טי ואבחנו שבר במפרק הירך שחייבים לנתח והסיבה - מיאלומה (שלב מתקדם יותר של המחלה בה חליתי לפני כשש שנים) . נקבע לי תור לניתוח אך הגעתי לבית החולים כבר עם שבר רציני ולכן הניתוח וההחלמה ממנו היו קשים. בנוסף עברתי טיפולי כמוטרפיה והשתלת מח עצם. נראה לי שיש כאן רשלנות בגדול . האם יש סיכוי לזכות בתביעה כנגד רשלנות זו ? תודה על הסבלנות וממתין לתשובה

12/04/2001 | 11:23 | מאת:

לרועי שלום, התשובה לשאלה שאתה מציג נגזרת מכמה תשובות לשאלות משנה, כגון, כמה זמן עבר עד לביצוע ה ct , אם היה מבוצע ct במועד מוקדם יותר האם ניתן למנוע את הנזק, מהו הנזק התוצאתי שנגרם לך מהאיחור בהאבחנה ועד שאלות הקשורות כולן לשאלת הקשר הסיבתי בין הרשלנות והנזק, וכולן באות תחת הכותרת אובדן סיכויי החלמה. התשובה יכולה להינתן לאחר שאורטופד מומחה יבדוק אותך ויחווה דעתו באשר לשאלות הנ"ל. בגדול ניתן להשיב שהמקרה שהצגת ראוי לבחינה יסודית וראוי שתתייעץ עם עורך דין המתמחה בתביעות רשלנות רפואית. תשובות נוספות לשאלותיך תוכל למצוא האתר המשפט הרפואי www.med-law.co.il

15/04/2001 | 00:07 | מאת: רועי

תודה על התשובה ואפנה לאתר שציינת.