חבלות במוח לאחר תאונת דרכים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

19/10/2007 | 04:43 | מאת: חבלות במוח לאחר תאונת דרכים

שלום רציתי לדעת על מקרה שבו אדם עבר תאונת אופנוע ואיבד את הכרתו לכמה דקות ואחכ עבר החייאה שלאחריה הצליח לנשום בכוחות עצמו והועבר לבי"ח ששם הורדם והונשם עם בצקות ופגיעות במוח טופל תרופתית בהרדמה עמוקה עם דלקת ריאת וחום ולחץ תוך גולגולתי שנע בין 8 לארבעים כמו גם החום שעולה ויורד ועבר בדיקה לנזק מחי או מוות מוחי והובן שם שלא מגיעה זרימה של דם לכל חלקי המוח ובחלק יש טפטוף מה זה אומר מה ההשלכות של הפגיעות שמתוארות כאן והאם יש תקווה שאדם שעבר כזאת פגיעה יחזור לתפקוד נורמאלי. אני חייב לציין שמדובר בגבר כבן 25 בריא בד"כ שאוהב את החיים.

20/10/2007 | 19:34 | מאת:

שלום רב פגיעה מוחית קשה מטראומה עם דימום מוחי ועלית הלחץ התוך גולגולתי משנית לפגיעה זה אבחנה קשה לכל גיל , למרות כך הצעירים חזקים בהרבה מהזקנים . לפי הסיפור לא ניתן לקבוע את עתידו של החולה . רק המטפלים בו שמכירים את רמת הנזק ומהלך הסיפור יכולים לתת לך פרוגנוזה כל שהיא . כל טוב