שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

11/10/2007 | 10:41 | מאת: אמא

בני בן 14 עם פיגור קשה לעיתים יש לו מעין רפיון איבוד טונוס לשניה ואז חוזר לעצמו כרגיל. הנירולוגית שלו אומרת שמדובר באיבוד טונוס לשניות ולא מצריך טיפול תרופתי אני חרדה - מדובר בילד שלא מדבר. הרופאה רשמה גם ייתכן מיוקולונס שלילי מה המושג ? האם אפילפסיה ? ממה נובע ? האם לדעתך מצריך תרופה ? איפה אפשר לקרוא חומר על כך. תודה.

18/10/2007 | 07:34 | מאת:

שלום רב אני מסכימה שצריך לשלול אפילפסיה ולבצע בדיקת EEG או אף VIDEO-EEG כדי לברר מה הפעילות המוחית בזמן התקף . יש עוד אפשרויות כמו CATAPLEXIA , בשילו ב עם הפרעות שינה בד"כ . מיוקלונוס שלילי מופיע בד"כ ממוקם לשרירים מסויימים ובגפיים ולא לכל הגוף . האבחנה מתבצעת על ידי שלילת בעיות אחרות . כל טוב