דיבור בזמן אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

23/07/2007 | 06:33 | מאת: אילנה

לד"ר מריאטה אנקה שלום בזמן ששוחחתי עם אבא שלי (בן 80) הוא דיבר כרגיל עד שפתאום לא הצלחתי להבין את דבריו שהיו ערבוב אותיות שלא אמרו דבר ברור. כשאמרתי לו שאני לא מבינה הוא חזר על דבריו בתקיפות בקול עצבני ושוב בערבוב אותיות שלא אמרו דבר ברור. הבנתי שזה אירוע מוחי והזמנתי אמבולנס שלקח אותו למיון, שם עשו לו פעמיים סי.ט. וגילו שיש לו ממצא בלתי ברור במוח ויבררו אותו אבל לא מצאו משהו שקשור באירוע שקרה לו. לאחר כמה שעות חזר אליו מעט מהדיבור ואז הצלחתי להבין מדבריו המגומגמים שבבוקר הוא לא הרגיש את רגל ימין, כאילו היא מתה לזמן מסויים, הוא עשה לה "מסג'" והיא חזרה לעצמה. הוא מאושפז בתל השומר ורוצים לעשות לו ביופסיה במוח לבדוק את הממצא אבל בגלל גילו ומצבו הבריאותי (אמפיזמה קשה) הם יעשו לו סי.טי. בכל הגוף ואם ימצאו את אותו ממצא במקום אחר יקחו משם לביופסיה. יש לו גם בצקת במוח. השאלה שלי: האם אדם שמקבל אירוע מוחי ודבריו לא מובנים אינו יודע שאנחנו לא מבינים את דבריו והוא חוזר על דבריו שוב ושוב כי הוא חושב שהוא מדבר בסדר ואנחנו לא שומעים בסדר ? בתודה מראש, אילנה

01/08/2007 | 09:46 | מאת:

שלום רב ההפרעה בדיבור שחלפה נגרמה מהפרעה חשמלית סביב המימצא המוחי עם בצקת בכל הנירא ולא בגלל אירוע מוחי . חזרה על המילים ועירבוב בין האותיות מלווה בעצבנות בגלל חוסר עונים שלא מסוגלים להגיד מה שרוצאים כל זה מעפיין את ה"אפזיה " , פגיעה במרכז השפה , ביצור השפה הנכונה . כל טוב