נימול ורדימות בגפיים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

03/10/2006 | 18:53 | מאת: יוסי

שלום ד"ר, לפני כשנה וחצי התחלתי לחוש תחושת רדימות נימול וכובד בגפיים הימניות. בתחילה המוקד היה ביד ימין ובתקופה האחרונה עבר לרגל ימין. כפי שהזכרתי קודם, אני חש רדימות ונימול בכפות הידיים והרגליים (בלי קשר לשעות היממה), ובתקופה האחרונה תחושת כובד ברגל. במשך התקופה הזו נבדקתי אצל נוירולוג ואורטופד ועברתי את הבדיקות הבאות: CT מוח (לפני כשנה) - תקין CT ע"ש מותני - תקין(מלבד: "בגובה S1-S2 - דיסק וסטיגיאלי) MRI מוח - תקין CT ע"ש צווארי - "אין עדות לפריצת דיסק. ממצא לוואי: מלאות בינונית מקסילרית ואתמואידלית". שאלותיי הן: 1. מה משמעות ממצא הללואי מה- CT צווארי? 2. ממה נגרמות תחושות אלו ? 3. האם יש צורך בבדיקת EMG ? 4. המחלה שאני הכי חושש ממנה היא ALS. האם תוכל להרגיעני...? תודה יוסי

04/10/2006 | 02:07 | מאת: miro

אם אתה מעונין באיבחון טוב, בגילוי הגורם לבעיה והטיפול בו ממליץ לפנות למומחה לרפואה סינית בעל ניסיון של עשרות שנים, בשם נודר 052-2752319 יכול לעזור בודאות שנה טובה וחתימה טובה מירו

04/10/2006 | 20:59 | מאת:

שלום רב, האבחנה של ALS הנה בEMG בלבד , אך בכל הנירה אף אחד מהרופאים לא חשד בזה לכן לא הופנתה לEMG עדיין בדיקות שעברת הנן תקינות , המלאות בסינונים יכולה לשייך לבדיקת המוח ולא הצוואר , אך אינה קשורה לתלונות שלך , בדיקת EMG חשובה גם לשלילת פגיעה עצבית סנסורית , לכן הייתי מזמינה אותה. מחשבות יתר וחרדה גם יכולים לגרום או להחמיר את התופעות . לציין שאין בדיקת עזר שיכולה להחליף את בדיקה הקלינית של רופא טוב !! עדיין ... בברכה