האים מצב נפשי ודלקת פרקים עלול לפגוע בזיכרון המידי

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

08/05/2007 | 22:19 | מאת: שושי

אני מטופלת בבריאות הנפש שנתיים במעון ך הכל בשביל קבוצות תמיכה . אני מקבלת כדורים פלוטין 20 מליגרם פעמיים ביום . למיקטל 2 ביום . וכדורים לדלקת פרקים פלקוניל .אטופן ליפעמים 3-2 ביום .חוצה פולית 1 בשבוע . אביטרקסאט לדלקת פרקים פעם בשבוע . אני נעזרכת עם מישהי וכל מה שאני צריכה לעשות זה לרשום על מנת לזכור. הזיכרון שלי היה מצויין .בתקופה אחרונה אני שוחכצ עכשיו אני יכניס דבר למקרר . ואחרי שניה לא זכרתי שהכנסתי למקרר. אני נוגעת בפתק מיסמך .אחרי שניה לא יודעת מה היה כתוב. אני צריכה לרשום מה יש לי במקרר .או מה הכנתי אוכל להיום .האים זאת תופעה ידועה . ממה זה קיים האים השק בפיזי ונפשי שמפריע לי לזיכרון. כי אני לא רגועה וכל הזמן אני במחשבות איך להתנהג עם הבעל איך להיתנהג עם הבנות.אני פשוט לא חושבת בכלל על מה שעושה. לא מודעת מה מדברת סתם שולפת מהפה .ליפעמים היתחלתי לדבר דיבור לא נכון או גימגום מעט מעט .או אפילו שימות אנשים ליפעמים ברוח לי מהראש .מה קורה לי . אני מרגישה שאני מתנהגת כמו ילדה קטנה.אני מאבדת את השליטה חהיות אימא .

12/05/2007 | 19:42 | מאת: שושי

איפו אני מוצאת את התשובה אולי תעזרו לי .לא עונים לי מה קורא

15/05/2007 | 07:26 | מאת:

שלום רב לבעיות זיכרון אלה את צריכה לגשת לנוירולוג להבדק ולעבור גם מספר בדיקות נחוצות כמו הדמיה של המוח (CT, מיפוי ) ובדיקות דם . יש לקחת בחשבון שמתח , חרדה ואי שקט משפיים על הריכוז וזיכרון הקצר , לכן חלק מהבעיה קשורה לכך . כאשר בעיה הנפשית משפיעה על הזיכרון , טיפול נכון בבעיה הנשפית משפר את הזיכרון , לכן רצוי לברר את יעילות הטיפול הנפשי עם הפסיכיאטר שלך . כל טוב