מיגרנה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

29/04/2007 | 21:47 | מאת: ילי

שלום רב לך הרשי לי לשפוך אצלך את הלב לאחר שלא מצאתי אוזן קשבת במסגרת קופת חולים. אני אישה בת 32 שסובלת מלידה ממיגרנות מאוד קשות והכאב אצלי הוא יום יומי, נדירים הם הימים שאין לי כאב ראש. מאז שהייתי קטנה הקאתי את החלב והיום אני לא אוכלת מוצרי חלב, ואם בטעות אני מקיאה וחוטפת מיגרנה קשה, אני גם לא אוכלת שוקולד, בשר אדום ותפוזים, והאמת כבר לא יודעת איזה אוכל כן גורם לי לכאבים כי לפעמים אחרי ארוחה כבר חוטפת כאב ראש. בעבר טופלתי בכדורים שונים כטיפול מונע מהם אלטרול ונקסין ודרלין... עשיתי גם טיפולים אלטרנטיבים כמו רפלקסולוגיה, פרחי באך, הומאופתיה ודיקור ולא זוכרת מה עוד... בעקבות המחקרים על קשר בין מיגרנה לחולר בלב עשיתי בדיקות וגילו שיש לי אז עברתי צינטור לסגירת PFO אך הכאב פחת לחודשיים ואז חזר כקודם... היום אני מאוד סובלת וכבר משכחי כאבים כמו אימטרקס, רילרט וזומיג כבר לא משפיעים להפחתת הכאב... בזמן האחרון יש לי גם כאבים בצוואר ובכתפיים והמיגרנות מחמירות הן מבחינת העוצמה והן מבחינת תדירות ההתקפים. החיים שלי על הפנים. יש לי שלושה ילדים שלפעמים לא מצליחה לטפל בהם טוב. אני מתעצבנת מהר ולפעמים אני מסוממת מרוב כדורים, בחודש אני לוקחת מעל לעשרים כדורים של רילרט. אני עובדת כמורה לחינוך מיוחד, וקשה לנהל אורח חיים בריא או אפילו נורמלי עם כאב כמו שלי... אנא עיזרי לי, מה אני יכולה לעשות? ולמי אני יכולה לפנות? האמת פעמים רבות חשבתי לפרסם את השם שלי כ"שפן נסיונות" וכל מי שטוען שיש לו שיטה שמרפא את המיגרנות אז יהיה מוזמן לנסות אותה עליי!!! פתטי אך זה המצב שלי ואלו החיים שלי... סליחה אם בילבלתי לך את המוח ! אך אני מיואשת... ומחפשת בכל מקום ...בתודה מראש

04/05/2007 | 13:37 | מאת:

שלום רב צר לי לשמוע עד כמה המיגרנה עד היום פוגעת באיכות החיים . אך תמיד אני חוזרת על כך שטיפול נכון במיגרנה זה LIFESTYLE נכון , לא רק תרופות . ראשית יש עוד תרפות שלא שמעתי שאת מכירה , כטיפול מניעתי : DEPALEPT,TOPAMAX , וניתן לקבל גם סטרוידים או להזריק בוטולינום BOTOX לשרירי הפנים וצוואר . בנוסף צריך לישון טוב , לאכול מסודר ולבצע פעילות גופנית בראיה באופן תמידי (הליכה , שחיה , ריקוד ....). כל טוב