"מניעה" מול "טיפול" - שאלה לד"ר אלכס גינזבורג

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

06/09/2006 | 17:28 | מאת: שרון

שלום רב , מה שלומך? קודם , מעט נתונים כלליים עליי. אני בחור בן 26 , השיער שלי מלא ויחסית סמיך. אח אחד שלי מקריח ואח אחר מבוגר יותר (30+) בעל רעמה מרשימה בלי קרחת באופק... בשנתיים האחרונות אני שם לב להידלדלות של השיער בצורה מאוד מינורית. לכן אני מעוניין לדעת מה יכול להיות יעיל בשבילי לעשות עכשיו בשביל "שמירת הקיים" ו"מניעה" של התקרחות עתידית במקום ל"טפל" במצב קיים של התקרחות.? 1) אכילת קטניות כמו אגוזי ברזיל ואגוזי מלך שמכילים אבץ יעזרו? 2) פעילות גופנית? 3) מצבי לחץ או דיכאון יכולים לגרום לנשירת שיער? ולחילופין, הימנעות ממצבי לחץ ,הרפיה ומדיטציה יכולים למנוע אותה? 4) האם תמיסת "מינוקסידיל" 5% יעילה מנסיונך ? והאם היא מה שנקרא : Site specific ? תודה רבה, יישר כוח !

07/09/2006 | 11:38 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום שרון, 1)אכילת קטניות כמו אגוזי ברזיל ואגוזי מלך שמכילים אבץ יעזרו? ת: זה מיתוס 2) פעילות גופנית? ת: מיתוס 3) מצבי לחץ או דיכאון יכולים לגרום לנשירת שיער? ולחילופין, הימנעות ממצבי לחץ ,הרפיה ומדיטציה יכולים למנוע אותה? ת: מצבי לחץ ומתח בהחלט יכולים להגביר את הנשירה. לגבי מדיטציה - זה לא מזיק, אבל אין הוכחה שזה יעיל. 4) האם תמיסת "מינוקסידיל" 5% יעילה מנסיונך ? והאם היא מה שנקרא : Site specific ? תמיסת המינוקסידיל יעילה לאנשים מסוימים ולאחרים פחות. המלצתי היא לגשת לרופא עור לבדיקה וע"פ מצבך יתאימו לך את הטיפול.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות