נשירת שיער

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

09/10/2016 | 02:53 | מאת: אמיר

שלום רב, לפני כחצי שנה נכנסתי למשבר לא פשוט בחיים (בן 22). ב3 חודשים האחרונים (שהיו מלאים בלחץ נפשי ובירידה רצינית בתזונה) השיער שלי נושר, זאת אומרת שלפעמים יש קצת שערות על הכרית, לאחר המקלחת אני רואה שבילים שאני לא יודע אם היו, במקלחת יורדות שערות, ובאופן כללי אני מרגיש ורואה דילול בשיער. מצבי הנפשי לא עוזר לי כרגע להתמודד. ואני יודע שאני מגביר את הנשירה בעזרת הלחץ. אני כרגע משתמש בקמילוטרקט.. גם לאחר השימוש (משתמש בו יום כן יום לא), במידה ואשחק עם השיער(אפילו סתם אעביר יד מלמטה למעלה, יפלו שערות. הלחץ שלי רק גדל מיום ליום וכך גם ההתעסקות. האם מומלץ על לקיחת ויטמינים ללא בדיקות דם? אבץ וכו'.. כרגע אני יודע ומרגיש שמבחינת התזונה יש בעיות. לפעמים מגרד לי בראש ומעל הפאות יש קשקשים. האם שתיית מים יותר רצינית יכולה לעזור? אשמח לעזרה.

10/10/2016 | 09:02 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

אמיר שלום, לחץ נפשי יעול להיות גורם מאיץ לנשירה על רקע גנטי אבל אינו הסיבה הישירה לנשירה. ממליץ לך להתייעץ עם רופא עור ולא לקחת סתם דברים על דעת עצמך שלא הוכחו כיעילים לעצירת הנשירה.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות