נשירת שיער

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

15/08/2007 | 12:53 | מאת: שירלי

שלום אני בת 28 לפני כשנה הפסקתי גלולות ( לקחתי 8 שנים גלולות ברציפות מליאן) מתי שהפסקתי לקחת אותן, החלה לי נשירת שיער, קבוצות של שערות נשרו לי עברתי בדיקות דם ה- ferritin - 27.3 b12- 445 folic acid-38.9 tsh- 2.10 ערכים של ספירת דם wbc- 4.7 rbc-4.3 hb-11.2 hct- 34.9 hct- 34.9 mcv- 81 mch- 26 mchc- 32.1 lym%- 45.9 הספירת דם יצאה לא טובה מאוד נמוכה חוץ מlym% שיצא גבוה לפני כחצי שנה התחלתי לקחת כדורי ברזל ו b12 אך הם לא עזרו לי עדיין יש לי נשירה רצינית היום קניתי טבליות ויטמינים ומינרלים נוגדי חימצון של natural touch air- x רציתי לדעת איך הן? האם הן טובות יש חזרה בצמיחה? ועוד שאלה האם יש קשר בין זה שלקחתי גלולות 8 שנים לבין זה שיש לי נשירה רצינית שמעתי שההורמונים משתנים בין לקיחה והפסקה ולכן זה יכול לגרום נשירה אז אם זה הגורם לנשירה אז מה עושים? מקווה שתעזרו לי

15/08/2007 | 14:52 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום שירלי, ברור שיש כאן 2 סיבות עיקריות לנשירה. הסיבה הראשונה היא ההפסקה בנטילת הגלולות (בהנחה שהפסקת לפני חודש-חודשיים) שגרמו לשיבוש הורמונאלי. הסיבה השנייה היא מחסור במחסני ברזל. אני משער שהמחסור בברזל היה עוד מקודם. אני ממליץ לקחת ברזל כחודשיים ולעשות הפסקה בת שבועיים ולבצע שנית את בדיקות הדם. אם הנשירה כתוצאה מהגלולות, תמתיני עוד חודשיים וזה יסתדר.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות