התחלת התקרחות בגיל צעיר והקשר לתזונה

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

27/11/2014 | 13:14 | מאת: אמא של חייל

שלום, בני בן 18.5, מתחיל להראות סימנים של הידללות ונסיגת קו השיער. בתקופה האחרונה הוא ניזון מדיאטה עשירה מאוד בחלבונים לצורך פיתוח שרירים. אגב, בעלי ואבי בעלי שיער דליל. שאלותי: 1. האם תזונה לא מאוזנת (עשירה בחלבונים באופן קיצוני) עלולה לגרום להתקרחות גברית בגיל צעיר? 2. מה ניתן לעשות למניעת המשך ההתקרחות ואולי לשחזור המצב התקין? אם נחוצות בדיקות דם ספציפיות, אנא ציין איזה. תודה.

30/11/2014 | 10:07 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

אמא של חיים שלום, כ-98% מהגברים המתקרחים סובלים מהתקרחות על רקע גנטי הורמונלי ולתזונה אין בד"כ קשר. ממליץ להתייעץ עם רופא עור לגבי טיפול תרופתי.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות