האם אני מקריח?

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

06/02/2013 | 18:02 | מאת: שלומי

אני בן 21 אחרי צבא, לפני הצבא היה לי שיער יחסית ארוך והוא תמיד היה נראה בסדר ולא דליל. כשהתגייסתי הסתפרתי קצוץ כמובן ולא שמתי לב שמשהו לא בסדר אבל לפני שנה וחצי בערך התחילו להגיד לי שאני "מקריח" או שיש לי שיער נורא דליל ואז התחלתי לשים לב לכך שבאמת השיער נראה דליל כאילו יש "קצת שיער" אחרי שעברתי על תמונות מהשנים הראשונות בצבא שמתי לב שבאמת נראה כאילו יש הבדל אמנם קטן בין אז להיום. חשוב להגיד שהכוונה שלי היא שכשהשיער קצוץ אז אפשר לראות את הקרקפת. וזה לאו דווקא בנקודות מסויימות, אני לא מרגיש כאילו הקו של השיער נסוג וגם בקודקוד זה לא נראה יותר רע מבשאר הראש ואני לא מרגיש נשירה כל כך. בצבא הלכתי לרופא עור שאמר שלא נראה כאילו יש לי נשירה אבל בכל זאת נתן לי מרשם לפרופסיה השאלה שלי היא איך אני יכול לדעת אם אני באמת מקריח ולהתחיל את הטיפול בפרופסיה או שזה פשוט שיער דליל ואם אני יגדל חזרה הוא יראה שוב יותר מלא? וכשקניתי פרופסיה הרוקח אמר שיכול להיות שאני ירגיש בחודשים הראשונים נשירה מוגברת אבל זה לא רשום בתופעות לוואי..זה משהו שצריך לפחד ממנו?

07/02/2013 | 08:13 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלומי שלום, בחור שמקריח לא בהכרח רואה את הנשירה פיזית - השיער אט אט מתכווץ ומפסיק לצמוח ואז ניכרת הדלילות בקרקפת.כל אחד גם מתקרח באופן קצת שונה ולא תמיד הביטוי בא בקו השיער הקדמי. ההחלטה היא שלך אם אתה מרגיש שהשיער אכן התדלדל בשנים האחרונות - יש אגב גם בדיקה גנטית שניתן לעשות אצלי ובאמצעותה אפשר לדעת בדיוק של 70% אם אתה נושא את הגן של ההתקרחות או לא. הבדיקה אינה מוכרת ע"י קופות החולים. הפרופסיה כלל אינה גורמת לנשירה מוגברת בתחילת הטיפול וחבל שהרוקח נתן לך מידע שגוי.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות