נשירת שיער, רואקוטן ורוטס

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והשתלות שיער

27/10/2018 | 01:12 | מאת: גל

שלום, לפני שנה התחלתי טיפול ברואקוטן במינון נמוך (20 מג 3 פעמים בשבוע) בתוספת של ספירונולקטון וגלולות באופן יומיומי. לאחר חצי שנה הפסקתי עם הרואקוטן והספירו אך המשכתי עם הגלולות. חצי שנה לאחר ההפסקה השיער שלי התחיל לנשור באופן מוגבר מתמיד (כמו כן, גם האקנה חזר, אם זה קשור). בעקבות חזרת האקנה, חזרתי ליטול רואקוטן וספירו באותו המינון, האם זה ישפר/יחמיר את נשירת השיער שלי? בנוסף, התחלתי ליטול רוטס של אלטמן (כבר 3 שבועות) אך איני רואה שינוי. האם יש כדור מומלץ אחר שיכול לעזור או להמשיך והמתין עם הרוטס? בנוסף, מאז ומתמיד יש לי סבוריאה ברקפת (לא חמורה ואני משתמשת בשמפואים מיועדים) אך בעקבות ההפסקה עם הרואקוטן היא התגברה מעט, האם יש קשר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
27/10/2018 | 01:21 | מאת: גל

שכחתי להוסיף, אני בת 24

30/10/2018 | 02:44 | מאת: ד"ר מאיר באבאיב מומחה לאסתטיקה ועור

רואקוטן ברוב המקרים לא מגביר נשירה. אקנה חזר עקב הפסקת רואקוטן. ספירונולקטון דווקא נוגד את איבוד השיער ויכול לעזור. רואקוטן עוזר להפחית סבוראה כי הוא מפחית את הפרשת בלוטות החלב שזה אחד הגורמים המרכזיים לסבוראה , אם חידשת רואקוטן סבוראה תשתפר. מקבוצת ויטמינים כדאי לנסות HSN למשך 3 חודשים , לבדוק רמות מחסני בזרל -זה נקרא פריטין , אם הערך תקין אך נמוך לגשת לרופא משפחה לקבלת תוספי ברזל

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והשתלות שיער