AKN שנים רבות ונשאר בלי פתרון.

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

29/08/2018 | 15:48 | מאת: AKN

שלום אני סובל ממחלת עור שנקראת AKN - אקנה קלואידילדיס נוכה (דרך ביופסיה שעשיתי) מגיל 16 זה התחיל והתפתח כנראה... אני צעיר בן 25 ללא מחלות בן אדם בריא לגמרי. הבנתי שאין לה תרופה או משחה שתעלים את זה לנצח וזה בעצם לכל החיים. ניסיתי את כל האפשרויות של משחות ותרופה של מינצקולין + ראקוטן לכמה ימים והפסקתי בגלל יובש ובהמלצת הרופא. זה מחלה שיש לי אותה כבר כמעט 10 שנים. פשוט זה מחלה שאין לה פתרון וזה מדאיג כי זה ממש מפריע לי וזה משפיע אליי נפשית במשך שנים רבות (גירודים ופצעים מלאים בדם מוגלתיים פגיעה בזקיקי שיער). האם יש אפשרות לניתוח? (שלא סיפרו לי אליו מומחי עור) כי רוב המומחים נותנים לי משחה כל פעם ולא מתייחסים אליי ואומרים שאין מה לעשות עם המחלה הזו אין פתרון. לגרום לפצעים/צלקות אקנה האלה לייעלם לגמרי? (ראיתי סרטון ביוטיוב על ניתוח שמתקיים בארה"ב) שממש מסירים את זה לגמרי. האם זה אפשרי בישראל? או מישהו שהצליח לפתור את הצלקות אקנה AKN לנצח. ישמח לתגובות.

02/09/2018 | 17:33 | מאת: ד"ר מאיר באבאיב מומחה לאסתטיקה ועור

יש ניתוח שבו כורתים את כל האיזור של ה-AKN וסוגרים או נותנים להחלים ללא תפרים. ניתוח זה אם מצליח מביא לפתרון הבעיה , אך יש בו סיכונים כמו בכל ניתוח - זיהום פצע ניתוחי, בעיות החלמת פצע , הצטלקות קשה. צריך לפנות לכירורג פלסטי

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות