נשירת שיער ושינוי בטקסטורת השיער אצל נשים

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והשתלות שיער

21/02/2018 | 17:11 | מאת: קרן

שלום ד"ר גינזבורג, אני בחורה צעירה, עוד לא בת 30 וחווה נשירת שיער (מכל אזורי הקרקפת) מזה מספר שנים. הנשירה התלוותה לירידה חדה במשקל, הטקסטורה של השיער כולו השתנתה והוא נהיה דק ושברירי יותר יחסית לשיער המרדני שהיה לי כנערה מתבגרת. מלבד זאת נוטלת גלולות כ10 שנים (עם הפסקות בדרך), לקחתי דוקסילין פה ושם ונטלתי ציפרלקס כשמונה שנים (הפסקתי בקיץ האחרון). תיתכן בעיה בבלוטת התריס, tsh גבוה בבדיקות האחרונות. כמו כן יש לי גם בעיה מתמשכת עם סבוריאה ולכן משתמשת בשמפו נגד קשקשים מגיל צעיר. ראיתי שלושה רופאי עור, הראשון הפנה לבדיקות דם ורשם לי מינוקסידיל (שעשה לי סחרחורת), השני הסתכל עם זכוכית מגדלת ואמר שיש מיניטוריזציה ולפיכך זה בהכרח גנטי, והשלישי הסתכל ואמר שזה לא גנטי ונתן לי מרשם לתמיסת דרמובט. שאלתי היא, האם מיניטוריזציה של זקיקי השערה פירושה שהנשירה בהכרח גנטית AGA? שוב,השיער נושר מכל אזורי הקרקפת וטקסטורת השיער כולו השתנתה. שאלה נוספת, האם כדאי לי להשתמש בדרמובט או שזה יכול להזיק? הרופא רשם לי טיפול יומיומי, פעמיים ביום, למשך שלושה חודשים?? בעלון המצורף לתכשיר מזהירים מפני טיפול ממושך או יומיומי. מה כדאי לעשות הלאה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

קרן שלום רב, מיניטוריזציה אינה קשורה לנשירת שיער. קיימות שתי סוגיות, נשירת שיער והידללות השיער. מיניטוריזציה של זקיקי השערה פירושה שקיים סוג של התקרחות גנטית הורמונלית. על פי העדויות, המקרה שלך מורכב ואין באפשרותי לאבחן ולתת המלצות טיפול דרך האינטרנט. ממליץ לך לגשת לרופא עור מומחה בשיער, על מנת לברר מהי סיבת הנשירה והאם קיימת התקרחות גנטית הורמונלית.

22/02/2018 | 17:22 | מאת: קרן

האם דרמובט הינו טיפול מוכר לנשירת שיער? האם בטוח לשימוש? הומלץ לי על 10 טיפות פעמיים ביום למשך שלושה חודשים..

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והשתלות שיער