ממשיך להקריח על אף לקיחת פרופסיה

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והשתלות שיער

30/10/2017 | 20:18 | מאת: דן

התחלתי לשים לב שאני מקריח לפני כמה חודשים. הגעתי לדוקטור גינזבורג באופן פרטי מאחר ואני חייל. הוא רשם לי פרופסיה ואני לוקח אותה כחמישה חודשים. ההתקרחות שלי היא התקרחות בצורה שהשיער נהיה דליל למעלה ובצדדים ומעט באזור האחורי של הראש אך קו השיער לא זז. צורה של התקרחות נשית כמו שנאמר לי. לאחר תחילת לקיחת הפרופסיה החלה נשירה של 60 שיערות כאשר אני מנער את השיער. (הבנתי שבהתחלה יכולה להיות נשירה מאסיבית) כרגע נושרות לי בערך 15 כאשר אני מנער את השיער. ההקרחה היא בצורה ששיערות נהיות דקות ונעלמות. למרות שאני לוקח פרופסיה אני רואה הדרדרות במצב השיער ועכשיו ניתן לשים לב לזה ברמה שאנשים העירו לי על כך. יש לי כרגע שיער יחסית ארוך למקריח (20 סמ בחלק העליון) אני מפחד שהפרופסיה לא עובדת עליי (אני יודע שצריך לחכות שנה אבל המצב נהיה יותר גרוע) צריך לציין שאין לי תופעות לוואי. בדקתי את רמת הטסטוסטרון לפני ואחרי והטסטוסטרון עלה. בעבר היה לי מחסור לא חמור של בחומצה פולית, שהסתדר. לאחרונה התזונה שלי נהייתה פחות בריאה ויכול להיות שיש מחסור בחומצה פולית. 1.האם זה יכול לגרום לפגיעה בשיער? בנוסף יש לי צירופלסמין נמוך ( מציין כי אולי זה קשור) 2.רציתי לשאול האם כדאי להתחיל שימוש במינוקסידיל? ההתלבטות שלי היא שאני לא אדע אם הפרופסיה עובדת וסתם אזרוק כסף עליה. 3.יכול להיות שהפרופסיה פתאום תתחיל לעזור ותשפר גם איזורים דלילים מאד ללא מינוקסידיל? 4.רציתי לשאול האם כדאי להשתמש בשמפו ניזורל שהבנתי שהוא עוזר מעט למצב? בפגישה עם דר גינזבורג מצב השער עוד היה תקין יחסית ולכן הוצעה לי כפתרון רק פרופסיה. 5.האם יש עוד פתרונות שיכולים לעזור כרגע חוץ מפרופסיה ומינוקסידיל? 6.האם אימוני כוח יכולים לגרום להאצת הקרחה כי הם מעלים טסטוסטרון וכך גם כנראה DHT, למרות שימוש בפרופסיה? 7.האם אימונים אירוביים עוזרים להאטת ההקרחה? אשמח לתשובות כאן, וגם שיחזרו אליי מהמרפאה, משום מה יש לי בעיה לתפוס את המזכירות שם. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

דן שלום, אין מה לעשות, צריך להמתין שנה כדי לבדוק את יעילות הפרופסיה ואתה לוקח אותה פחות ממחצית הזמן - הפרופסיה אמורה להפסיק את הנשירה לאחר 3-6 חודשים ב-80%מהמקרים וב-60% אף להצמיח שיער לאחר שנה. 98% מהגברים הסובלים מהתקרחות הסיבה היא גנטית הורמונלית כך שכל השאר לא ממש רלוונטי. שימוש במינוקסידיל ופרופסיה יכול להגביר יעילות ולאימוני כח וכד' אין כל השפעה על מצב השיער. גם שמפו ניזורל אינו מאט נשירה, תפקידו לטפל בעור הקרקפת במידת הצורך. הפרופסיה נחשבת לטיפול היעיל ביותר כיום וכפי שאמרתי שילוב של שניהם יכול להועיל בד"כ.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והשתלות שיער