מעי רגיש ורגישות לחיטה,חלב ועוד..
דיון מתוך פורום מעי רגיש
שלום רב. כבר שלוש שנים אני סובל ממעי רגיז. מהיום שזה התחיל עד היום נמצאתי למד שהגוף שלי "תוקף" כל דבר שקשור בחיטה ובדגנים, חלב ומוצריו (שבבדיקת בי"ח נמצאתי רגיש ללקטוז),שמרים,סוכרים ושומנים. בבדיקות נמצא שאינני רגיש לגלוטן, אך משום מה כל מה שאני אוכל ויש בו גלוטן- גורם לי לעצירות נוראה, חוסר בויטמינים והרס ממשי של מערכת העיכול. אם אוכל חיטה למשל אחטוף עצירות,רמת האנרגיה תרד מיידית והרגישות תתרחב למאכלים נוספים. שאלותי הן: 1. מה לדעתכם ניתן לעשות? 2. כיצד ניתן להבחין בבעיה באמצעות הכלים של הרפואה הקונציונלית? (אגב,עברתי את כל בדיקות הגאסטרו למיניהם). 3. האם אלרגיולוג יעזור במקרה זה?
שלום עדי יש אנשים שאינם רגישים לגלוטן לפי הבדיקות המקובלות , ובכל זאת חשים שהמנעות מגלוטן מקילה עליהם, אין לזה הסבר ברור, האם זה פסיכולוגי או שיש איזושהיא רגישות שהמדע לא יודע לזהות, אם כבר עשו בדיקות והוכח שאינך רגיש לגלוטן אני מציעה שתתיעץ שוב, כי לא כל הבדיקות מדויקות בואתה מידה, צריך בדיקה שנקראת TTG או בדיקת EMA, האם זו הבדיקה שעברת? מכל מקום אם מזון מסוים עושה לך רע, נסה להמנע ממנו לתקופה ממושכת - נגיד חצי שנה, ולראות אם אכן השיפור משמעותי או שהבעיה אינה קשורה לסוג מזון כזה או אחר.