בדיקת ספיגה - גלוקוז
דיון מתוך פורום מעי רגיש
ברצוני לשאול מה בודקים בתבחין נשיפה לגלוקוז. אם בתבחין מימן בנשיפה ללקטוז בודקים אי סבילות לסוכר החלב, ותבחין לפרוקטוז מתייחס לסוכר הפירות, אז מהו תבחין מימן בנשיפה לגלוקוז? אמרו לי שאת הבדיקה מבצעים בדיוק כמו ללקטוז: שותים תרכיז כלשהו ואז נושפים לבלון והבדיקה אורכת 3 שעות. אשמח לדעת מתי היא מתבצעת, מדוע והכי חשוב: אם הבדיקה חיובית - על מה זה מצביע.
לקריאה נוספת והעמקה
גלוקוז הוא סוכר שנספג במעי ישרות כמו שהוא בלי צרוך בשום תהליך עיכול ולכן אין מצב של אי ספיגת גלוקוז, בדיקת הנשפיה לגלוקוז בודקת קיום חיידקים במעי, אם יש חיידקים הם מפרקים גלוקוז בצורה אחרת מבני אדם ואז נוצר מימן שנפלט בנשיפה, אם אחרי מתן גלקוז יש עליה במימן סימן שיש עודף חיידקים במעי הדק, אם לא סימן שאין יותר מדי חיידקים,