רגישות בבטן

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

28/09/2006 | 08:46 | מאת: ענת

מיזה כשבוע יש לי התכווצות בבטן, נראה כמו מערכת העיכול. לציין שזה זמן רב שגיניקולוג בודק אותי פנימה, ובעיקר עם מכשיר האולטרסאונד ויגינלי מאד רגיש. הוא אמר לי שמבחינה גיניקולוגית- בסדר, אך נראה לו שמשהו במערכת העיכול.... וכשבדק אותי אמש שאל אם היו לי היום יציאות, מה הקשר , מה רואים באולטרסאונד ויגינלי אם היו יציאות או לא והוא לעולם לא שאל אותי בבדיקה זו (עשה לי אולטרסאונד בגלל ציסטות חוזרות בשחלה, אך הפעם נעלמו). בעבר, כרתו לי כיס מרה בגלל אבני מרה, מדוע תמיד שבודק עמוק פנימה, אני קופצת מכאב, דרך בדיקה גיניקולוגית יכולים להעלות אם יש בעייה במעיים??? תודה וסליחה על האריכות. (אני כבת 50).

28/09/2006 | 15:39 | מאת: ד"ר תמנע עליאש נפתלי

שלום רב אם יש חשש למשהו במעיים כדאי לפנות לגסטרואנטרולוג ולהתיעץ, בדיקה גניקולוגית יכולה לפעמים במקרה לעלות על בעיה במעיים, אך וודאי שהיא לא יכולה להחליף בדיקה יסודית של המעי עצמו, בברכה

13/02/2007 | 19:08 | מאת: ליאת

אני בת 22 , ומזה כשנתיים אני סובלת מכאבי בטן בצד שמאל של הבטן . כאב שבא לידי ביטוי אחרי אכילת אוכל מטוגן, חריף . ולפעמים בלי שום קשר לאכילה , אני נכנסת לשירותים מספר פעמים ביום. לפעמים יש עצירות לפעמים יש שילושלים. מה אפשר לעשות , דבר זה מפריע לי באורח חיים. לא נבדקתי חוץ מבדיקת דם שיצאה תקינה.

מנהל פורום מעי רגיש