פרוביוטיקה

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

27/09/2006 | 09:42 | מאת: שלהבת

שלום רב, האם יש הוכחות מדעיות לפרוביוטיקה ואם כן - איזה תכשיר מומלץ ? תודה רבה ושנה טובה

28/09/2006 | 15:33 | מאת: ד"ר תמנע עליאש נפתלי

יש הרבה מחקרים על פרוביוטיקה ויש הוכחות שזה עוזר, אבל במצבים מאוד מסוימים, זה עוזר במצבים של מחלת קרון אחרי כריתת המעי וחזרת הדלקת, או לאחר מחלה זיהומית של המעי, אין הוכחות שזה עוזר במצבים אחרים, מכל מקום אין גם הוכחות שזה מזיק, אף אחד לא הוכיח הבדל בין פרוביוטיקה אחת לשניה, אפשר רק להתיחס לכל אחת בנפרד לראות איזה מחקירם נערכו עליה בברכה,

מנהל פורום מעי רגיש