בקע סרעפתי

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

26/09/2006 | 11:04 | מאת: נווה בת 48

לד"ר תמנע עליאש נפתלי שלום. מזה 6 שנים התגלה אצלי בקע סרעפתי בגודל 5 ס"מ ובנוסף חיידק הליקובקטר ברמות גבוהות.אני סובלת מכאבים לפי ארוחות וגם אחרי בבטן העליונה כאב בצורת חגורה נפיחות שמקשה עלי להתקופף קדימה גם כשאני יושבת. אגב לחיידק קבלתי טיפול, ולבקע נאמר לי שאני צריכה לקבל טיפול תרופתי (לוסק) עד סוף ימיי.האם זה הפתרון, או עדיף ניתוח שיפתור אותי מהצורך לבלוע כדורים. תודה לך מראש,וחתימה טובה. נווה.

28/09/2006 | 15:29 | מאת: ד"ר תמנע עליאש נפתלי

שלום רב החיידק כבר אינו מהווה בעיה כי קבלת טיפול באשר לבקע, התרופות אכן לא מתקנות אותו אלא רק מנטרלות את החומצה בקיבה כך שחמוצה לא תעלה לושט, ניתן אמנם לתקן אותו בניתוח אך עצתי האישית למי שהתרופות עוזרות לו לא לפנות לניתוח,זאת משום שמחקרים הראו שאנשים שעברו ניתוח היו מס שנים אחר כך בחזרה באותו מצב, לכן עדיף לקחת תרופות באופן קבוע מאשר לעבור ניתוח ואחר כך שוב לקחת תרופות באופן קבוע.. אם התרופות לא עוזרות ולמרות התרופות את עדיין סובלת זה כבר סיפור אחר,

מנהל פורום מעי רגיש