אנזימים או?

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

25/09/2006 | 16:11 | מאת: dan

עשיתי קולונסקפיה. ב .מ.פ. בן 57 . 51 קג .1.74 גובה.מוגבל ל30 צעדים שנים רבות .נכה ברגל. מדי שנה ושנה מרגיש יותר נפוח ומלא בקושי נכנס 2 ארוחות ליום ( אחת גדולה) . יציאה פעם ביומיים במקרה הטוב.תיאבון יש תמיד מקום אין?? (טבעוני) הרבה פרי ירק -הרבה גזים לפעמים. לפעמים ,דווקא ביום היציאה: נכנס רק ארוחה אחת . ורק 5-7 שעות אחרי היציאה. לפניה כן יכול לזלול משום מה. קניתי אנזימי עיכול "טוויןלאב" האם יעזור?? 2)האם חברה טובה? 3)איך לוקחים אותם ?4)אפשר לפתוח הכמוסה ולשתות התוכן באמצע האוכל?( גדול לי לבלוע שלם) 5)או יש כיוון אחר? לגסטרולוגית לא היתה תשובה בשבילי. תודה

02/10/2006 | 23:41 | מאת: ד"ר תמנע עליאש נפתלי

אני מתנצלת על האיחור בתשובה, משום מה לא ראיתי את השאלה שלך, עצירות אצל אנשים שמוגבלים בפעילות גופנית היא דבר מאוד שכיח, וזאת משום שפעילות גופנית גורמת לתנועתיות המעי ובהעדר פעילות זו המעי זז יותר לאט, הפתרון שאני יכולה להציע לך כדי להמנע מעצירות הוא קודם כל פעילות גופנית במידת האפשר לפי יכולתך, אולי כדאי להתיעץ עם פזיותרפסטית בנושא זה, שכן פעילות חשובה לבריאותך מסיבות רבות נוספות, פתרון אפשרי שני, נשמע מצחיק אבל עובד, הוא לנסות לבלות זזמן מה במשך היום בתנוחה של ישיבה עם ברכיים כפופות בלי שהישבן נוגע ברצפה, כמו כן בזמן ישיבה על האסלה לשים שרפרף כדי להגביה את הברכיים לגובה החזה, זו תנוחה יותר פזיולוגית וקל יותר להתרוקן ככה, כמו ןכ אפשר להתעיץ עם רופא באשר לתרופות לשיפור היציאות, אני לא חושבת שאנזימים יעזרו כי אין לך בעיה של עיכול המזון, אילו היית לך היית סובל משלשול בהצלחה

מנהל פורום מעי רגיש