בחילות ותוצאות סונר בטן

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

24/09/2006 | 12:07 | מאת: אוסנת

שלום,בני בן 6. לפני 3 חודשים סבל בני מהרעלת מזון. כשבועיים לאחר מיכן החלו בחילות כאבי בטן ותחושת מחנק בגרון. החלנו לערוך בירורים בבדיקות דם כימיה ספירת דם ושקיעת דם יצא תקין.ביצענו אף בדיקת צואה אחת (לא הצלחנו ליצור 3) וגם היא יצאה תקינה נשלחנו לבצע סונר בטן ברשותך ארשום רק את הממצאים הלא תקינים."אין להבחין בהגדלת בבלוטות לימפה רטרופריטונאליות,ניצפו בלוטות לימפה מוגדלות מזנטואליות עד קוטר כ 1.6 ס"מ. מדובר ב MESENTERIC LYMPHADENOPATHY. ראשית אשמח לדעת מה כתוב בבדיקה מה זה אומר ובאיזה טיפול יש לנקוט ושאלה חשובה נוספת ברשותך אם לא חלה הטבה מה עושים למי פונים? המון תודה

24/09/2006 | 23:57 | מאת: ד"ר תמנע עליאש נפתלי

כעקרון הכתובת שלך זה גסטרואנטרולוג ילדים, מה שרואים ב US זה הגדלה של קשרי לימפה שנמצאים סביב המעי, זה יכול להיות תגובה לזיהום שהיה (אותה הרעלת מזון שספרת עליה) אבל יש שורה ארוכה של מצבים אחרים שעלולים לתת אותה תמונה ולכן חשוב שהילד יבדק עי גסטרואנטרולוג ילדים בברכה

מנהל פורום מעי רגיש