אי סבילות לסורביטול?

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

17/03/2007 | 22:30 | מאת: דניאלה

שלום רב, אני בת 25 וסובלת מ-IBS, מידי פעם עצירויות, מידי פעם שלשולים. שמתי לב שיש מאכלים רבים שגורמים לי לגזים וכאבי בטן, ביניהם: תפוחים, אגסים, מסטיקים, מעדני דיאט ויוגורטים ללא סוכר, גם חלק מהתרופות. עשיתי מבחן נשיפה לפרוקטוז ויצא שלילי ולקטוז יצא חיובי. קראתי קצת באינטרנט ונראה לי שיש לי אי סבילות לסורביטול. הייתי שמחה לדעת האם ישנה בדיקה שיכולה לאשש או לשלול את הרגישות הזו. חשוב לי לדעת אם זה אכן המצב, כדי שאבוא עם אישור מסודר ויגידו לי באלו מאכלים יש סורביטול ובאלו לא. נכון לעכשיו, לא לוקחים את טענתי ברצינות.... האם קיימת איזושהי בדיקה רלבנטית?

17/03/2007 | 23:08 | מאת: ד"ר אליזה טיומני

אין בדיקה כזאת המנגנון הוא עומס אוסמוטי. ניתן לבצע בדיקה "קלינית"-יום אחד לאכול הרבה מאכלים עשירים בסורביטול-כל הדיאטים" למינהם במיוחד מסטיקים וכו'-וליראות האם יש החמרה ברורה במצב. כמו כן אם יש אי-סבילות ללקטוזה-יש לנהוג בהגבלה לגבי מאכלים עשירים בלקטוזה

17/03/2007 | 23:20 | מאת: דניאלה

תודה, הבעיה היא שרופאים לא מאמינים כשאומרים להם שאתה רגיש למאכל מסוים. הם רושמים תרופות עם אותו רכיב וכו'. גם הרופאה שלי לא האמינה לי שיש לי אי סבילות ללקטוז עד שהראתי לה את התוצאה ע"ג הדף. באלו עוד מאכלים יש סורביטול?

מנהל פורום מעי רגיש