קיבה עצבנית

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

19/09/2006 | 18:41 | מאת: אייל

שלום שמי אייל אני בן 40 ורציתי לשאול 2 שאלות 1) הרבה שנים שאני סובל מיציאות רכות ושלשולים בד"כ בשעות הבוקר מיד אחרי שאני משקים, זה מתבטא בהרבה גזים והתכווצויות בבטן ואז אחרי שאני מתרוקן הכל חולף כלא היה, בד"כ אני זקוק להתרוקנות אחת ליום לעתים רחוקות פעמיים בשעות הבוקר כמו כן ביצעתי בדיקת קולונוסקופיה לפני כשנה ולא נמצא שום ממצא. אני מקפיד על תזונה נכונה לאורח כל היום. (אורז , בננות , והרבה ירקות) שאלתי היא , האם הבעיה מראה על "קיבה עצבנית" או שהבעיה דורשת בדיקה עמוקה יותר 2)מהם הסימנים העיקריים למחלת סרטן המעי הגס תודה אייל

20/09/2006 | 15:59 | מאת: ד"ר תמנע עליאש נפתלי

אייל שלום אם כבר עברת קולונוסקופיה, בדיקות הדם שלך תקינות והבעיה קיימת בצורה יציבה מזה זמן רב ניתן להניח כי אכן מדובר במעי רגיש, בסך הכל גזים והתכווצות הבטן לפני יציאה היא תופעה שכיחה, אם אתה רוצה לדעת עליה עוד אני מציעה לך להכנס לאתר החוג לנוירוגסטרואנטרולוגיה (IBS.ORG.IL ) ושם יש חומר רב על הנושא וגם קישורים לאתרים נוספים שיכילו חומר על סרטן המעי הגס,

12/10/2006 | 21:04 | מאת: מירי

שלום, שמי מירי ואני סובלת מכאבי בטן נגשתי לרופא ובבדיקות הדם התברר לי שכנראה אני רגישה לגלוטן, אני אמורה לעבור בדיקת אונדוסקופיה ובה אדע בבירור האם אני סובלת ממחלת הצליאט. שאלתי היא האם קיבה עצבנית גורמת למחלה, עלי לציין שגם אימי חולת צליאק,והאם אפשר לרפות את המחלה הזו בדרך כל שהי.

29/06/2008 | 09:56 | מאת: עלי

לפני מספר שנים אובחן אצלי בקע סרעפתי ומחלת gerd, וכן תופעת בארט בוושט. אני לוקח תרופה בשם לנטון, 60 מ"ג ליום. עברתי לפני כחודשיים בדיקת גסטרוסקופיה וph מטריה בוושט שהיו תקינות. בשבועות האחרונים היו לי מספר פעמים כאבים ואי נוחות בבטן , יובש בגרון, תופעה שמלווה בחולשה, עייפות וחוסר תיאבון. התופעה נמשכת בדך כלל מספר ימים ועוברת. האם יתכן שזו תופעת לוואי של התרופה? האם דיאטה מתאימה יכולה לעזור, ואם כן - איזו?

מנהל פורום מעי רגיש