מחלת קרוהן (Crohn's disease)

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

15/09/2006 | 18:40 | מאת: לירוי

שלום, אבי ז"ל, חלה בסרטן המעי הגס, אצל אחי הקטן אובחנה מחלת קרוהן בגיל 13 ואף עבר ניתוח, ואצלי התגלתה מחלת קרוהן בגיל 19 ע"י בדיקת קולונוסקופיה. אני מטופל בכדורי raffasal בכמות של 4 גרם ביום. השאלה שלי היא האם קיים קשר בין הגידול הסרטני שנמצא אצל אבי לבין המחלות שלי ושל אחי, והאם מומלץ שאלך להיבדק שוב, שכן, בדיקת הקולונוסקופיה שעשיתי הייתה לפני כ-3 וחצי שנים. תודה.

16/09/2006 | 23:27 | מאת: ד"ר תמנע עליאש נפתלי

לירוי שלום שאלה חשובה מאוד כאן היא השאלה ביאזה גיל היה אביך כאשר אבחנו אצלו את המחלה, באופן גס מניחים שאם אביך חלה בגיל מבוגר יותר מ 60 אז האלמנט הגנטי קטן יותר והסיכון שלך לחלות מתקרב לזה של כלל האוכלוסיה, ואילו אם אביך חלה בגיל יותר צעיר סימן שיש כאן אלמנט גנטי חזק יותר והסיכון לגביך עולה, המשמעות היא שבגיל מסוים תצטרך להכנס למשטר של מעקב אנדוסקופי, ולעבור בדיקת קולונוספקיה אחת למס שנים, תלוי בממצאים שיהיו או לא בבדיקה, כל זאת בלי להתיחס לעובדה שאתה חולה במחלת קרון, מאחר ואצלך המחלה פגעה במעי הגס, הרי שכעבור 10 שנים מאבחון המחלה תצטרך להכנס למשטר של מעקב אנדוסקופי מסודר כדי לעקוב אחרי סימנים מוקדמים לסרטן המעי הגס על מנת שתהיה אפשרות למנוע אותו, שכן דלקת כרונית של המעי הגס נחשבת גם היא לגורם סיכון להתפתחות סרטן, בכל מקרה מומלץ להתיעץ עם הגסטוראנטרולוג המטפל בך לגבי לוח זמנים ספציפי למעקב רפואה שלמה

מנהל פורום מעי רגיש