מעי רגיז ובעיות אחרות

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

22/06/2011 | 01:06 | מאת: שרונה

אני בת 35, בריאה בדרך כלל, סובלת כבר שנים מכאבי בטן, נפיחויות וריבוי יציאות במערכת העיכול. בחודשים האחרונים חלה החמרה רצינית, ירדתי 8 קילו וצמצמתי מאוד את סוגי המזונות שאני אוכלת בגלל הפחד מכאבי הבטן (ולמרות זאת אני עדיין סובלת). בחודשיים האחרונים עשיתי בדיקות שונות בקופת חולים ולא נמצאו סיבות רפואיות לכאבים: בדיקת צליאק, ספירת דם, בדיקת נשיפה להליקובקטר שיצאה 3.68, בדיקה לגילוי דלקת crp שיצאה 0.08 וגם לא נמצא שום דבר בבדיקת צואה. בקרוב אעשה בדיקת סבילות ללקטוז. אציין כי בשבועיים האחרונים אני נמנעת ממוצרי חלב, אולם חשה הקלה חלקית בלבד. לאחרונה יש לי צריבות חזקות בפי הטבעת אחרי יציאות ובזמן שאני אוכלת. האם יכול להיות שכל התופעות החדשות הן מעי רגיז או שיכול להיות שיש לי מחלת מעיים? האם ניתן להסתמך רק על בדיקות דם ונשיפה כדי לשלול בעיות אחרות ולאבחן מעי רגיז? ואם זה זה באמת מעי רגיז - מה כדאי לעשות כדי לשפר את התופעות מהן אני סובלת? תודה. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
23/06/2011 | 07:49 | מאת: ד"ר אליזה טיומני

שלום שרונה ממכתבך לא ברור אם עבר בדיקות אנדוסקופיות אך כל הנתונים שמסרת מצביעים חזק לכיוון מעי הרגיש מציעה שתפסיקי סוף סוף לעשות בדיקות ותתחילי לקבל טיפול את יכולה לפנות למכון גסטרו באיכילוב או תל השומר או מאיר שם יש מרפאות מיוחדות המטפלות בתסמונת מעי הרגש בהצלחה

23/06/2011 | 08:19 | מאת: שרונה

תודה על התשובה. לא עשיתי בדיקות אנדוסקופיות. האם הבדיקות הללו נחוצות על מנת לקבוע שאני סובלת ממעי רגיז ולא מבעיות אחרות, או שדי בבדיקות הדם והבדיקות האחרות שעשיתי?

מנהל פורום מעי רגיש