מעי רגיש

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

01/12/2010 | 22:38 | מאת: שיר

שלום רב לפני מספר שבועות הייתי אצל רופא גסטרו והוא בישר לי שככל הנראה יש לי את תסמונת המעי הרגיז (שללנו בדיקה של צליאק ,ישנה רגישות שהיתה ידועה ללקטוז וגם בדיקת האולטראסאונד תקינה) אני יודעת שאפשר לדעת על פי שלילה של דברים אחרים שיש לך מעי רגיז אך לי אין את מה שאנשי אחרים מתארים בפורום זה ,היציאות שלי יחסית סדירות הבעיה היא כאבי בטן וגזים ותחושת אי נוחות כמעט כל הזמן (כבר במשך שנה או יותר) היום גיליתי שיש בדיקה כזו ALCAT שאלתי היא האם יש טעם לבצע בדיקה זו ? האם המעי הרגיז קשור לאי סבילות למזון? תודה רבה על תשובתך

03/12/2010 | 10:03 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

אין הוכחה שמעי רגיש נגרם בלל אלרגיה למזון ולכן לא רואה טעם בביצוע הבדיקה. מנסיון במחקרים נוסו דיאטות אלימינציה לפי בדיקות אלרגיה ולא היתה הטבה בהשוואה לקבוצת הביקורת. במעי רגיש יכולות להיות יציאות די סדירות. השאלה היא האם אי הנוחות מוקלת לאחר מעבר גזים או יציאות.

03/12/2010 | 10:13 | מאת: שיר

הכאב לא מוקל אחרי יציאות הוא בעיקר אחרי שאני אוכלת ויכול להציק לי כל היום ובעיקר בלילה כשאני במצב שכיבה אבל רק כאשר אני אוכלת דברים מסויימים ולא אחרי כל פעם שאני אוכלת הבטן כואבת לי יש דרך לשלול רגישות למזון בבדיקה אחרת? אולי יותר כללית כדי שאני אדע אם אני בכיון?

מנהל פורום מעי רגיש