בעייה מביכה ומציקה מאוד

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

10/09/2006 | 22:48 | מאת: אסף

לד"ר עליאש-נפתלי שלום, אני בחור בן 29. אקדמאי, רווק. בריא בד"כ. מאז גיל ההתבגרות אני סובל מעצירות קשה , הצואה בד"כ לא מוצקה, ואם היא כבר מוצקה , אז היא דקה וארוכה ( כמו עיפרון ). אני גם סובל מטחורים. יש לי גם בעיה מאוד מאוד מוזרה. אנשים שנמצאים סביבי טוענים שאני "משחרר" גזים בלי הפסקה למרות שאני בכלל לא מרגיש בכך. התופעה גורמת לי לבעיות חברתיות קשות. מה ניתן לעשות? האם יש מזור לבעייה הזו או שנגזר עליי לחיות בבידוד חברתי? תודה על ההתייחסות

11/09/2006 | 22:42 | מאת: ד"ר תמנע עליאש נפתלי

אסף שלום עצירות יכולה אכן להיות בעיה קשה ומציקה, הנחמה היא שיש טיפולים רבים וצריך רק למצוא את זה שמתאים לך, בעיקרון כדאי לפנות לגסטרואנטרולוג שעוסק בנושא של תנועתיות (יש רשימה בתוך האתר של החוג לנוירוגסטרואנטרולוגיה, לחיצה על האייקון מצד שמאל של המסך) באתר זה גם תמצא מספר מאמרים שמדברים על הנושא של עצירות, כי זו בעיה מורכבת, לדעתי ביום שתטופל לעצירות ישתפר גם נושא הגזים, אך כאמור יש מספר בדיקות שכדאי לערוך כדי לברר את סיבת וחומרת העצירות, בקיצור אפשר לומר שיש שתי סיבות עקריות לעצירות כרונית - האחת מעי "עצלן" והשניה בעיות ברצפת האגן, ולפי הבעיה כך הטיפול, ולכן צריך לבדוק מה הגורם אצלך בהצלחה

מנהל פורום מעי רגיש