גסטריטיס קשה באנטרום

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

09/09/2006 | 17:53 | מאת: עמית

שלום! אני בחור בן 22 בדר"כ בריא.. לפני שלושה חודשים נבדקתי בגסטרוסקופיה ומצאו כי יש לי גסטריטיס קשה באנטרום. אני מרגיש כאבים ואי סדר כשנה בערך באיזור. עקב תחושת הכאב הלא ברורה באיברים פנמיים הייתי מפרש את הכאב פעם ככאב במעי הגס ופעם בקיבה או שלא הייתי מבין מה כואב לי. עד שלאחרונה התחלתי יותר לחוש שבאמת יש לי בעייה בקיבה. הכאב הוא בצד שמאל של הבטן באיזור של 2 הצלעות החופשיות אני מאמין.. ניסיתי כלמיני דברים גם תזונה נכונה לתקופה או טבליות אלוורה לאחרונה.. מה שכן יכול לעזור זה דבש או משהו מתוק שמרגיע. קיבלתי מרשם לLOSEC שהייתי אמור לקחת 2 כדורים ביום למשך חודש. לקחתי רק שבוע וחצי והפסקתי כי אז לא הייתי בטוח כלכך בטיפול כמו שלא קיבלתי שום הסבר למה אני צריך לקחת את התרופה כי הרופא לא היה נחמד בכלל ולא ענה לי על השאלות ואז ניסיתי כל מיני דרכים על דעת עצמי שלא ממש עזרו. אבל זאת לא הבעייה, רציתי לשאול כי עכשיו עדיין יש לי את הבעייה וזה מטריד ומפריע איך עלי לפעול מעתה כדי להחליש את החולי ואולי גם להתרפא..? כמובן שקבעתי תור שוב לגסטרולוג אחר ואמא ממליצה אפילו להתייעץ עם מומחה מה את ממליצה? התחלתי לשחות היציאות השתפרו אבל עדיין יש כאב עוקצני שורף כזה בעוצמות שונות לפעמים מטריד ולפעמים פחות האם עלי לשנות אורך חיים,לקחת תרופות אחרות לשלב פעילות גופנית עם תזונה וכו לפי הנסיון שלך פרטנית או באופן כללי מה כדאי לי לעשות? או באופן כללי מה מומלץ לעשות כדי לטיפול בחולי הזה? תודה מראש עמית.

11/09/2006 | 22:36 | מאת: ד"ר תמנע עליאש נפתלי

עמית שלום נראה לי שיש שילוב של מספר בעיות, קודם כל לענין הגסטריטיס - היא יכולה להגרם או מחיידק בקיבה (האם הנושא נבדק? ) או מסיבות אחרות, האם ידוע לך אם נלקחה ביופסיה מן הקיבה ואם כן מה הייתה התשובה? גסטריטיס לעיתים יכולה להשתפר עם טיפול נגד חומצה כמו לוסק כפי שקבלת, אבל צריך לנסות אותו לפחות לחודש כדי לראות אם הוא מועיל או לא, לגבי שאר המיחושים, הם יכולים להגרם מבעיה בתנועתיות המעי, מה שנקרא מעי רגיש, אני מציעה לך להכנס לאתר החוג לנוירוגסטרואנטרולוגיה (לחיצה בצד שמאל של המסך של הפורום, היכן שכתוב החוג לנוירוגסטרואנטרולוגיה ושם להכנס לתוך "דפי מידע" ושם יש חומר רב על הנושא בתקווה שעזרתי לך

12/09/2006 | 13:12 | מאת: עמית

היי! תודה שהשבת להודעה שכתבתי. כן נלקחה ביופסיה והתוצאות להליקובקטר פילורי שליליות. העניין הוא שיש השפעה גם על היציאות והמעיים עקב הגסטריטיס לדעתי וההיפך אם יש הרבה גזים והמעיים רגיזות זה משפיע על הצד השני. קראתי את הכתבות המיוחסות למעי הרגיש. אני משלב פעילות גופנית ולגבי התזונה קשה לי לעשות שינויים קיצוניים כי זה לא הצליח לי בעבר וכי קשה מאוד לשבור הרגלים. העדפתי להישאר בתזונה הרגילה רק להעדיף ולהשתדל לאכול מזונות עם סיבים פירות כמה שאני יכול וכו'. טעות שעשיתי הלכתי לעשות חוקן אבל בתהליך שנקרא "קולון הידרוטרפיה" אני רוצה להגיד לך שזאת הייתה כזאת טעות גדולה בכל הטיפול האחות השתגעה ממני כי המעיים שלי התנגדו לכל העניין הזה כמה ששחררתי כמעט ובקושי נכנסו מים מעבר לחלחולת אולי כי מעבר לכך יש זיהום או משהו אני לא יודע.. חשבתי ללכת לייעוץ עם מומחה וכנראה זה מה שאני יעשה.. כדי להסיר את הדאגה אולי כדאי לי לעשות קולונסקופיה.. כמוכן אני מתמודד עם זה התמודדות פסיכולוגית,גם עם הלחץ ומשלב הרפייה. יש לי בנוסף שאלות לגביי:קראתי באחת הכתבות "המעי הרגיש - הגישה ההוליסטית" קטע שהתייחס לריפוי טבעי המעודד את הגוף בשיטת הדמיון המודרך. רציתי לשאול אותך אם שמעת על מחקר או מישהו שניסה לזרז ריפוי בתהליך החלום הצלול שבו בעיני החולם אין הבדל בין מציאות לדמיון ובזמן מודעות לחלום אפשר לנווט ולשלוט בו.. אני מכיר את הנושא קצת על אף שיש בו קצת סיכונים,חוויתי חלומות צלולים ורציתי לדעת אם שווה להיכנס ולהשקיע בזה אולי זאת פריצת דרך? עמית :-)

מנהל פורום מעי רגיש