שאלות
דיון מתוך פורום מעי רגיש
שלום אני בחורה כבת 26 לפני כ5 סבלתי מחיידק בקיבה וטפלתי בזה ואף היתה לי ירידה במישקל 6 קילו מ49 ל43 קילו ולפני כשנה היו לי פרזים בקיבה וגם פה טופלתי עישתי לפני חודשים קולוסקפיה והכול תקין אני סובלת מזה כשנה מתחושה מגעילה ולא נעימה כלל גזים ונפיחות בבטן לעיתים בכאבי בטן כתוצאה מהצברות גזים ואפילו עצירות אני אוכלת ירקות הרבה ופירות שאני אוכלת ירקות ואף פחיממות או קטניות וקמח לכול דבר שאני אוכלת אני יודעת שיש קטניות שצריך לרכך אותם אם מים יום לפני וכ"ו או ירקות מצלבים מה לעשות לא לאוכל.?? אני מקפידה להשרות את הקטניות כמו שצריך בכול זאת יש לי בעיה בפירוקם ?? מה הבעיה .? ואיך לטפל בזה.?? אני אוכלת אט וחוץ מזה שאלה נוספת לאבי יש גרפסים וגזים מימה זה ?? ואוכל גם כך בכול זאת.?וגם אבי אוכל נכון וסובל מעצירות
שלום שילי, חלק מהירקות והפירות גורמים לייצור גז מוגבר. כנ"ל קטניות גם אם מושרות במים. סיבים לא מסיסים שלעתים ניתנים כטיפול בעצירות גם יכולים להגביר נפיחות. מציעה לפנות לפורום תזונה קלינית בדוקטורס ושם לקבל הדרכה תזונתית. בברכה, ד"ר אסולין