ריבוי יציאות

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

07/09/2006 | 19:31 | מאת: bg

מזה זמן רב יש לי כ-3-4 יציאות ביום. לאחר כל יציאה יש לי בדר"כ תחושה של מלאות וש"משהו" עדיין נשאר. כל יציאה גם נמשכת דקות ארוכות בנסיונות להוציא עוד..היציאות עצמן רכות אך לא מיימיות. אני מוטרד מכך שהדבר גורם לי "להשקיע" למעלה משעה כל יום בכך ושזה לא ממש נעים. התזונה שלי סבירה מבחינת ירקות/פירות . אגב, יש לי רגישות לחלב ולמאכלים שומניים , אם בטעות אני אוכל/שותה משהו כזה , אני חייב לרוץ לשירותים תוך דקות... האם הסימפטומים האלה צריכים להדאיג ? (אגב בעבר על רקע התלונות הללו עברתי קולונסקופיה ונמצאו 3 פוליפים שפירים שהוצאו) האם יש משהו שכדאי לי לשנות מבחינת תזונה ? תודה

09/09/2006 | 00:20 | מאת: ד"ר תמנע עליאש נפתלי

שלום רב בהנחה שקולונוסוקפיה בעבר הקרוב הייתה תקינה ולא ראתה נגע כלשהוא באיזור הרקטום, הרי שקושי כזה ביציאות יכול לנבוע מבעיה באנטומיה של רצפת האגן, לעיתים צניחה או דלדול של שרירי רצפת האגן או המעי עצמו יכולים ליצור בעיות כאלה, המכונות בשם הכללי "קושי בהתרוקנות" הבדיקה שעשויה לעזור היא בדיקה הקרויה "דה פקוגרפיה" אני מציעה לך להתיעץ עם הגסטרואנטרולוג שלך לגבי בצוע בדיקה זו

מנהל פורום מעי רגיש