הפרעה תפקודית משמעותית

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

09/03/2024 | 10:50 | מאת: שי

שלום אני בן 55 עם הפרעה תפקודית משמעותית במערכת העיכול. אחרי כמה שנים לא טובות ירדתי למשקל 43 קילו. וכבר כמה שנים אכלתי בעיקר אורז ולחם. נהייתי מאוד חלש. עכשיו סוף סוף התחלתי לעלות עם פורמולת מזון ועליתי 3 קילו ב 5 חודשים. גם סוף סוף התחלתי לקחת מולטי ויטמין שיותר הצלחתי להסתדר איתו. אני אמור לעשות בדיקת דם השבוע מעבר לבדיקה השגרתית יש שם גם בדיקת ויטמינים A E B1 B6 הבעיה שאני שותה כל יום את הפורמולת מזון ולוקח ויטמינים. האם לקיחת המולטי וטימין והפורמולה ביום ובערב לפני בדיקת הדם לא יפגעו בתוצאות ויטו את הויטמינים כלפי מעלה? מצד שאני אם אפסיק לכמה ימים מולטי ופורמולה זה יפגע לי בתזונה מה דעתך? לא רוצה סתם לעשות בדיקות שהם לא אמינות מה מומלץ?

לא יטו ולא יפגעו

30/03/2024 | 13:59 | מאת: לא רופא

אם לא מצאו לך שום בעיה פיסית בבדיקות והדמיות ct אולטראסאונד. תנסה ללכת הפוך מכל המודל שאתההנמצא בו. תאכל 3 ארוחות קטנות ביום, אורז עם ירקות מבושלים וחצי כפית שמן זית . תשתה תה ומים. בבוקר תאכל ביצה קשה אפשר בכריך מלחם דגנים או שחור. מה שחשוב זה להכנס למשטר של 3 ארוחות ביום ללא פירות ללא סוכר, רק בננה, אפשר גם מעט פסטת דורום ודג מאודה. ותה בין הארוחות. תקפיד על הסדר הקבוע.זו תזונה עשירה מלאה ושלמה, לא יחסר לך כלום. ולא תצטרך לעסוק בחוסרים והשלמות ופורמולות. ואל תתעסק עם השינויים במערכת העיכול בכלל במחשבה. תזיז את העיסוק בזה הצידה, תעבור לעיסוק שגרה יומיומית רגילה הליכה עבודה משפחה חברים. העיסוק במערכת העיכול כשאין ממצאים זה קושי רגשי בדרך כלל. תזונה כמו שציינתי אין בה כל חוסרים היא מתאימה למעי רגיש. אחרי חודש אם תצליח תראה שינויי. כניסה לשיגרת תזונה קבועה ללא עיסוק בהסברים ומסביב, כשברור שבתפריט אין חוסרים משחרר את המוח מהעיסוק בתזונה, כי הקושי בדרך כלל לא נמצא בתפריט. בהצלחה.

מנהל פורום מעי רגיש