שינוי ברצפת אגן, קיבה

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

24/02/2024 | 13:06 | מאת: אייל

שלום אני בן 55. מזה כ 15 שנה GERD ומטופל ב 2 PPI ביום ודיאטה מתאימה למרות שהיתי תמיד רזה 60 קג מזה כ 5 שנים חלה החמרה בתסמינים ונמצא שיש גסטרופרזיס אדיופתי. אין לי סוכרת ובדיקות הדם תקינות. במקביל יש לי גם קצת נוירופתיה בגפיים מסיבה לא ברורה. כרגע לא מטופל בכדורים לנוירופתיה. כתוצאה מהגסטרופרזיס וה GERD אכלתי משמעותית פחות וירדתי למשקל 45 קג על 1.82 מטר. באחרונה סוף סוף הירידה נעצרה והצלחתי לעלות 3 קילו עם תוספת פורמולת מזון. לפני 5 ימים התחבקתי עם מישהו שמן עם כרס גדולה חיבוק חזק. הבטן שלו לחצה על הבטן שלי. מאז יש לי השתוללות של תסמינים שלא חוויתי 1. היקף הרפלוקס משתולל למרות 2 אומפרדקס. יש שיעול רפלוקס וכו למרות מנות קטנות. האם הלחיצה של הבטן שלו על שלי אולי לחצה את הקיבה ואת הסוגר לוושט וגרמה לשינוי והחמרה? זה אמור לחלוף? 2. אני מרגיש כל הזמן כאילו צריך לשירותים. כמו לחץ ברקטום למרות שעדיין לא צריך. זה התחיל כמה שעות אחרי החיבוק הגדול. גם ההתרוקנות היתה פחות טובה וחלק לא יצא למרות שיחסית רך. האם יכול להיות שחיבוק חזק שהכרס שלו לחצה על הבטן שלי גרמה ללחץ על רצפת האגן בגלל שאני ממש רזה בלי שרירים וזה יצר איזה שינוי ברצפת אגן רקטום והתרוקנות? זה ממש מפריע לי מה דעתך? תודה רבה

לא נראה לי שיש מקום לחשוש מדבר מה. שווה לחכות ולהמתין ואם הדברים לא מסתדרים אז לבצע גסטרוסקופיה וסונר בטן.

מנהל פורום מעי רגיש