רגישות ללקטוז

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

13/02/2024 | 21:56 | מאת: רמי

איך אני יודע אם שלשולים/גזים/לפעמים כאבי בטן זה=רגישות ללקוטז?

14/02/2024 | 22:52 | מאת: חיים

יש ,בדיקת רגישות לקטןז, היא לא נעימה. הכי קל תקנה כדור lactase ותקח לפני ארוחה חלבית. לי זה פתר 90 אחוז מהבעיה גזים אי נוחות

זאת גם אפשרות

ישנה בדיקה אובייקטיבית - בדיקת נשיפה

16/02/2024 | 14:44 | מאת: נילי

ישנה גם בדיקה גנטית של גן lct שעוזרת להבחין בין אי סבילות ראשונית ללקטוז כלומר ממקור גנטי לאי סבילות משנית ללקטוז עקב בעיות ספיגה של פחמימות במעי הדק כמו במקרים של SIBO-ריבוי חיידקים במעי הדק.בדיקות נשיפה לאבחון אי סבילות זו יוצאות לעיתים חיוביות מתי שמדובר באי סבילות משנית.

מנהל פורום מעי רגיש