מעי רגיש אלרגיות ורגישות למזון

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

03/02/2024 | 07:47 | מאת: מיכאל

במשך שנים מעי רגיש עוויתות בטן,אי נחות, לחץ בבטן. ביעןץ עם גסטרו, בעבר נתן לי קולטל שעשה לי פחות טוב, אפילו שילשולים. בהמשך הוא הלך להסבר הפסיכוסומטי, ונתן לי כדורי הרגעה שכיום אין אותם נירווקסאל שהרדימו אותי ולא פתרו את הבעיה. עכשיו אחרי שנים של סבל, ושימוש בביסמוט שהקל על הנפיחות, אבל לא פתר את הבעיה, ושעסרתי לחלב דל לקטוז מזמן והבעיה לא נפתרה. המליצו לי לקחת לקטאז 4000 ffc , מעט לפני האוככל אם אני אוכל גבינה צהובה או מעט בולגרית, ופתאום 90 אחוז מהבעיה נעלמה!!! הבנתי שיש לי רגישות ללקטוז. אמנם שתיתי חלב מעט נטול לקטוז,או דל. אבל כזה שינוי!! מכדור לקטאז!מהפכה. ואני שואל את עצמי. האם אין בפרוטוקול של רופא גסטרו לבצע בדיקות לרגישות ללקטוז כחלק מברור גסטרו בסיסי? שנים של סבל נוראי, הוצאות על כל מיני תרופות ומוצרים להרגעת הבטן. בעיון מקרי בסכום רפואי שיצא במחשב בעקבות הפניה לגסטרו בעניין אחר,של תפקודי כבד, ראיתי את סכום המחלה של אותו רופא, שקבע ibs סנדרום מעי רגיז למרות שזה נמחק מהמחלות שלי בהמשך עי רופא משפחה. אבל שנים של סבל נוראי, אין דרך שמומחה צריך ללכת בה בשלילה של סיבות ידועות.? מה ניתן ללמוד על רופא נחרץ שקבע שיש לי מעי רגיז וצריך כדורי הרגעה? זה מעיד עליו בעיקר שהוא רופא לא מקצועי. כיום הוא מנהל מחלקה גסטרו, איש לא נעים ועכשיו אני מבין שהוא גם לא מקצועי. אני מרחם על אנשים שמגיעים אליו. שאלתי, האם יש מינון בסיסי מומלץ ליום של לקטאז, מגבלות בכמות, מה תופעןת לוואי שיכולות להגרם אם בכלל. האם צריך קחת לפני כל ארוחה אפילו עם מעט מוצרי חלב? או שמספיק לפני ארוחה עיקרית. כמה זמן לפני וכמה זמן זה פעיל במעי. או שאפשר בבוקר כדור 4000ffc וזה מתחזק את היום. ניסיתי לקרןא לא מצאתי מידע מקצועי מדויק. לא רוצה לקחת יותר מדי המליצו לי לפני כל ארוחה. אודה על הנחיה מקצועית בעניין תודה.

אתה צודק אין ץשובה מדוייקת כי אף אחד לא יכול לדעת בוודאות מהיא רמת האנזים אצלך, האם יש מעט או כלל לא. עצתי, ניסיון וטעייה עד שתבין מה הכי טוב בשבילך. מעבר לזה שלא יהיה מצב שאתה לא צורך סידן!

מנהל פורום מעי רגיש