אזניל לטיפול בשלשול ותופעות לוואי

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

05/01/2024 | 16:40 | מאת: איילה

שלום רב ותודה מזה כחודשיים כמעט בחילות חולשה דקירות בבטן התחתונה חוסר תאבון ושלשול.הרופאת משפחה עשתה בירור של קופת חולים לחיידקים וטפילים ויצא תקין.היות ולא נמצא גורם זיהומי ניתן טיפול אמפירי באזניל ל3 ימים.אני כעת ביום האחרון,ביום הראשון היו לי שלשולים מעל 6 פעמים.אתמול פעם אחת והיום ממש שלשול מימי.יש לי רקע של מעי רגיש,אמבות ובלסטוסטיס ,האם זו תופעה סבירה לשימוש באנטיביוטיקה או שזה יכול להיות זיהום של חיידק קלסטרדיום?

צריך להמתין עוד כמה ימים ובינתיים לחדש פלורה עם פרוביוטיקה. תמשיכו לעדכן

12/01/2024 | 15:29 | מאת: איילה

הי כרגע קלסטרדיום נשלל מחכה גם לתרביןת צואה וטפילים חוזרות.רופאת המשפחה שלי אומרת שתלונותי החוזרות לגבי חולשה בחילות דקירות בבטן שלשול עם ריח חריף גזים וחום נמוךצבבטן תחתונה ( 7.4) וחוסר תאבון מזה חודשים קשורות למעי הרגיש.עשו לי בדיקות דם מקיפות,הכל תקין בדיקות צואה ראשונות תקינות פרט למחסור בברזל.האם מעי רגיש יכול לעשות אפיזודה כזו חדה ? יש לי את האבחנה הזו שנים ,בחיים לא היה כזה קיצוני

מנהל פורום מעי רגיש